CURSES DE MUNTANYA

Tornen les curses de muntanya a TV3: la Garmin Epic Trail obre el calendari

3Cat renova l'aposta per les retransmissions de curses de muntanya amb aquesta primera cursa el 30 de juny

Redacció Esport3Actualitzat

La passió per l'esport porta TV3 a tornar a apropar les curses de muntanya a les llars catalanes. La Garmin Epic Trail obrirà el calendari aquest diumenge 30 de juny. L'últim cap de setmana de juny la Vall de Boí acollirà el Garmin Mountain Festival, tres dies d'esport i muntanya en què el Pirineu lleidatà serà protagonista.

TV3 i 3Cat oferirà l'Epic Trail Vall de Boí 24K, una cursa de mitjana distància que transcorre per un recorregut tècnic i espectacular i un total de 3.800 m de desnivell acumulats. Tot i que la distància pot semblar curta, cal tenir en compte el fort desnivell positiu que cal superar fins al km 12 de carrera, que la converteix en una cursa exigent de mitjana distància. Consisteix en un itinerari circular per la zona perifèrica de l'estació d'esquí de Boí Taüll. Amb sortida i arribada a la població de Barruera.

Torna a veure la cursa de l'any passat: 

 

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels catorze parcs nacionals de l'estat espanyol i l'únic existent a Catalunya. Situat al cor dels Pirineus, juntament amb els parcs d'Ordesa i Mont Perdut i el dels Pirineus francesos, és una excel·lent representació dels principals ecosistemes que podem descobrir a l'alta muntanya. Cims que superen els tres mil metres d'alçada; rius, barrancs, cascades i molleres que ens fan sentir, veritablement, al país de l'aigua; més de 200 estanys de formes i colors diversos i una gran diversitat d'espècies animals i vegetals que lluiten per sobreviure en un medi físic rigorós donen vida a aquest espai natural protegit únic del sud d'Europa.

El romànic, sempre present a la Vall de Boí, a la Garmin Epic Trail
El romànic, sempre present a la Vall de Boí, a la Garmin Epic Trail

Els guanyadors múltiples de l'Olla de Núria Marc Pinsach (4 triomfs) i Anna Comet (victòria Marathon des Sables del 2022 i tres victòries a l'Everest Trail) aportaran la seva experiència per ajudar a entendre els secrets d'aquest esport als espectadors de TV3.

A més de Pinsach i Miró, la retransmissió serà dirigida per Xavier Casillanis i conduïda per Josep M. Puig, Maria Fernández Vidal i Jordi Grau. La producció de la cursa està encapçalada per Francesc Ortega.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut