Pla general del Camp Nou durant l'acte de possessió de la nova junta del Barça (EFE)
Barça

Segons Toni Freixa, Tebas va amenaçar de baixar el Barça a Segona

L'excandidat assegura que el president de LaLiga l'hi va dir a Tusquets si es proclamava un president sense aval; LaLiga ho ha desmentit

Redacció Esport3Actualitzat

Un cop resolta la situació i proclamat el nou president del Barça, Joan Laporta, ha estat un dels candidats vençuts a les eleccions, Toni Freixa, qui s'ha mostrat obertament en contra de la legislació que obliga l'aspirant a president a presentar un aval per valor del 15% del pressupost del club (en el cas del Barça, més de 120 milions d'euros).

Freixa explica en un enfilall de Twitter el seu raonament i també dona detalls de la situació recent del Barça. Freixa desvela que va mantenir dues reunions amb representants de LaLiga per intentar anul·lar aquesta mesura i comenta que no els va fer gràcia saber que la legislació catalana no obliga a avalar. I en un missatge posterior, assenyala que Tebas li va dir a Carles Tusquets que, si proclamaven un president sense que aquest presentés un aval, decretaria el descens del Barça a Segona.

"(...) La resposta de LaLiga, en concret de Javier Tebas, no es va fer esperar: 'Si permeteu la presa de possessió d'un nou president sense haver dipositat l'aval, baixaré el Barça a Segona Divisió'. Això és el que Carles Tusquets ens va explicar als 3 candidats".

 

El desmentit de LaLiga

LaLiga ha desmentit les afirmacions de Freixa en vista del rebombori que s'ha originat i ha publicat una nota en la que assegura que en cap moment Javier Tebas es va posar en contacte amb Carles tusquets durant el període electoral. "L'únic contacte realitzat per part de LaLiga va ser amb els serveis jurídics del FC Barcelona, que van sol·litcitar un informe que els va ser entregat, i en el que no es mencionava el descens a Segona al que Freixa fa al·lusió". LaLiga recorda que en cas que el president electe no presentés l'aval. "legalment només es contempla la repetició de les eleccions i mai el descens de categoria".   

 

 

 

Anar al contingut