Barça

Toni Freixa presenta la seva precandidatura a la presidència del Barça

L'exdirectiu del club, que ja va ser candidat als comicis del 2015, encapçala un projecte que "vol lluitar contra les divisions al nostre club"

Redacció Esport3Actualitzat

Toni Freixa, candidat a les eleccions a la presidència del FC Barcelona el 2015, ha confirmat aquest dijous en un acte a l'Auditori 1899 del Camp Nou que es presentarà als pròxims comicis i que la seva candidatura pretén construir "un Barcelona que no es debiliti amb les lluites internes".

"Em presento sota la ferma convicció que el Barcelona és dels seus socis i no de qui hi té un interès. No vull que hi hagi 'ismes' ni presidencialisme, i el meu propòsit és que el soci mani."

Membre de la directiva del Barça en tres etapes, sota la presidència de Joan Laporta (2003-2005), de Sandro Rosell (2010-14) i de Bartomeu (2015), Freixa admet que la situació actual del club és delicada per l'aspecte econòmic: 

"En l'actualitat estem en un club molt endeutat, en què es busquen ingressos per sufragar les despeses acumulades. Cal racionalitzar la gestió per poder tirar endavant tots els projectes, entre ells, l'Espai Barça. El Barcelona s'ha d'adaptar al segle XXI. El club més ric no és el que té més diners, sinó el que aprofita millor els seus recursos i habilitats. Estem vivint moments difícils, però només a partir del raciocini aconseguirem sortir d'aquesta situació. El foc nou no pot cremar-ho tot".

Freixa ha rebutjat l'etiqueta de candidat continuista de la directiva actual: 

"Jo soc continuista? Ja em vaig presentar el 2015 amb una proposta diferent de la de Bartomeu. Qui ho diu algun interès hi deu tenir per posar-me aquesta etiqueta."

En la seva presentació, l'exdirectiu del Barça ha assegurat que, pel que fa a l'aspecte esportiu, és cabdal que el club recuperi la seva essència: 

"Hem de tornar al model de joc amb què vam guanyar tants títols. Hi ha decisions esportives que no s'entenen i necessitem tornar a aquella manera de fer (...) Tant de bo Koeman es quedi molts anys, això voldrà dir que ho està fent bé."

Freixa ha expressat també la seva voluntat de convèncer Messi perquè continuï al club si ell surt escollit, i s'ha mostrat elogiós amb Luis Suárez, a qui considera "el millor 9 que hem tingut mai". 

  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut