Tom Daley: or entre llàgrimes a Tòquio (Reuters)
Jocs Olímpics

Tom Daley: "Orgullós de ser gai i campió olímpic"

El britànic ha aconseguit l'or olímpic en salts de trampolí de 10 metres sincronitzats

Redacció Esport3Actualitzat

Trampolí d'un metre, salt sincronitzat. La parella britànica formada per Tom Daley i Mathew Lee depenen del que facin els xinesos per saber si guanyen l'or. Nervis a l'espera de la puntuació final, tensa espera i reacció en saber-se campions. En roda de premsa, missatge reivindicatiu LGTBI del nen prodigi dels salts de trampolí que va ser bronze a Londres i a Rio; la tercera ha estat la bona: or entre llàgrimes a Tòquio.

Vigent campiona olímpica i posseïdora del rècord del món, Katie Ledecky, superfavorita en la final dels 400 lliures. La nord-americana ha liderat els cinc primers llargs, però els últims tres han sigut un recital de l'australiana Ariarne Titmus.

Posseïdora de tots els rècords mundials de crol entre 200 i 1.500, la nord-americana venia amb la idea de revalidar les cinc medalles d'or de Rio. Guanyar Ledecky no és guanyar qualsevol, i per això s'entén la reacció hipereufòrica de l'entrenador de l'australiana Titmus.

L'altre gran moment d'eufòria del dia l'eufòria col·lectiva de l'equip rus masculí per haver guanyar l'or de gimàstica rítmica 25 anys després, en el podi més ajustat de la història del concurs per equips. El Japó, segona; la Xina, tercera.

En tenis, el punt de la jornada és de la croata Donna Vekic, davant de la bielorussa Arina Sabalenka. La croata jugarà els vuitens de final, igual que la catalana Paula Badosa. En el quadre masculí, una altra ronda superada de qui tothom situa en la final i amb l'or penjat al coll: Novak Djokovic.

En la prova de bici de muntanya, l'andalús David Valero s'ha penjat el bronze, en la segona medalla de la delegació espanyola.

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut