Todibo no ha convençut al Barça
El Barça farà calaix amb el traspàs de Todibo
Barça

Todibo i Wagué, els següents en l'"operació sortida" a can Barça

El Barça té encarada la marxa d'aquests dos futbolistes, tot i que no immediatament. El club també creu que Coutinho podrà trobar nou equip a la Premier i escoltarà propostes per als cedits, com Aleñá o Rafinha, abans d'una hipotètica pretemporada

Jordi SunyerActualitzat

Tot i l'escenari inèdit en què es troba el mercat futbolístic, l'àrea esportiva del Barça continua treballant per trobar sortida als jugadors amb qui el club no compta per a la temporada que ve. I els dos clarament més transferibles són el central Jean-Clair Todibo i el lateral Moussa Wagué. El Schalke 04 no va executar l'opció de compra de 25 milions d'euros que tenia per al francès, després d'un balanç de poc més de 500 minuts i dues targetes grogues. Amb tot, el Barça creu que Todibo, internacional amb França en categories inferiors i encara jove (20 anys) té mercat. En idèntica situació es troba Wagué, de qui el Niça tampoc va executar la compra definitiva, en aquest cas per valor de deu milions, i amb qui tampoc es compta.

Més difícil serà la sortida d'Ousmane Dembélé o Samuel Umtiti, malgrat els rumors que apunten a l'interès d'equips de la Premier League per l'extrem. Les nombroses lesions que han tingut tots dos en limiten l'atractiu per als potencials interessats, i el Barça s'ha fet a la idea que formaran part de la plantilla la pròxima temporada. En el cas de Dembélé, el futbolista i el seu entorn sempre han mostrat el convenciment que el jugador acabarà triomfant al Camp Nou. En canvi, qui té més a prop el campionat anglès és Philippe Coutinho; el Bayern tampoc se l'ha quedat a títol definitiu i, mitjançant el seu agent Kia Joorabchian, el brasiler busca tornar a la Premier, una operació que el Barça considera probable.

El Barça nega que vulgui recomprar Emerson, en la imatge en un Celta- Betis (EFE / Salvador Sas)

En canvi, el club ha negat que es plantegi recomprar al Betis el lateral dret Emerson amb l'objectiu d'incloure'l en alguna de les negociacions que el club té obertes. El Barça compta que el brasiler continuarà cedit la temporada que ve al conjunt d'Heliópolis.

Més incerta és la situació dels futbolistes que han jugat cedits aquesta temporada, com Carles Aleñá, Rafinha Alcántara o Oriol Busquets. En principi, l'entrenador hauria de valorar-ne la seva continuïtat en una pretemporada, però el període de preparació, aquesta campanya, es preveu mínim, i per tant el marge de decisió, argumenten des del club, és més escàs. Per això, el Barça es mostra obert a escoltar totes les propostes que arribin per aquests jugadors. En tot cas, cap d'aquestes operacions es preveu immediata, donada la modificació del calendari futbolístic arran de l'impacte de la pandèmia del Covid-19.

Anar al contingut