Tito Rabat ha guanyat el segon gran premi de la temporada (Reuters)
Motor

Tito Rabat es retroba amb la victòria en un cap de setmana perfecte al Gran Premi de l'Aragó

La cursa, deslluïda per un accident que ha fet alçar una bandera vermella, s'ha acabat amb un duel a tot o res entre el campió i Àlex Rins

Actualitzat

Tito Rabat ha hagut de treure tot el caràcter d'un campió per imposar-se a Àlex Rins en els últims metres del Gran Premi de l'Aragó de Moto2. El britànic Sam Lowes els ha acompanyat en els tercer graó del podi, però el fet és que la lluita al capdavant només ha involucrat els dos pilots catalans durant la meitat de les voltes. Feia vuit curses, des d'Itàlia, que el vigent campió no coneixia la victòria.

Ha estat una cursa atípica, deslluïda per una bandera vermella a causa de l'accident en la tercera volta entre Aegerter i Simeon, que ha obligat els serveis mèdics a atendre Aegerter gairebé a peu de pista. El pilot belga ha estat evacuat del circuit en un bon estat de salut.

Rabat, que començava des de la "pole", ha sortit molt decidit en les dues arrencades de la prova. Abans de l'aturada no ha aconseguit desenganxar-se, però sí que ho ha fet en la segona, amb Rins de convidat, que se li ha enganxat a la cua, estudiant-lo, fins a l'última volta. Després d'un parell d'intents, Rins ha aconseguit passar al capdavant, però Rabat li ha tornat l'avançament en l'últim pas pel revolt 12.

El líder del Mundial, Johann Zarco, s'ha mantingut en un segon terme, sense arriscar res, i ha arribat sisè, assegurant així 10 punts que el continuen acostant a un títol que podria caure en la pròxima cita del campionat.

En les posicions del darrere, els altres catalans han tingut diversa sort. Àlex Márquez i Èdgar Pons han caigut. Entre els que han acabat, Àxel Pons ha estat dotzè; Xavi Vierge, setzè, i Ricard Cardús, divuitè.

Anar al contingut