Patinatge artístic

Timothy LeDuc, el primer atleta olímpic que s'ha declarat no binari

L'estrella del patinatge nord-americà no se sent ni home ni dona. Als Jocs de Pequín, es convertirà en el primer atleta olímpic sense gènere declarat

Enric Vilalta LópezActualitzat

Timothy LeDuc, 31 anys, estrella del patinatge nord-americà, no se sent ni home ni dona. Serà el primer atleta olímpic que es declara obertament no binari. Fent duet amb Ashley Cain, s'acaben de proclamar campions dels Estats Units, fet que els ha donat el bitllet per als Jocs de Pequín.

LeDuc vol aprofitar l'aparador olímpic com a altaveu per fer costat a altres atletes amb aquesta condició, però que no s'atreveixen a revelar-la.
  

     "He sentit aquesta pressió en la meva carrera i espero que ser obert en aquesta qüestió pugui canviar les coses per a algú altre."


Fa sis anys que patina amb Ashley Cain, una dona de 27 anys, casada, i amb qui s'entén de meravella sobre el gel. Però anteriorment, alguna patinadora s'havia negat a ser-ne parella esportiva per la seva condició d'homosexual.
 

  "El gènere és divers, no és binari. Hi ha persones que se senten binàries i d'altres que no. I espero que parlar d'això sense entrebancs serveixi per fer entendre que es pot viure i ser grans atletes sentint-se fora del gènere binari."


LeDuc ha explicat repetidament que ha hagut de sortir de l'armari dues vegades, fa deu anys, quan va anunciar la seva homosexualitat, i ara, que s'ha declarat no binari. Sempre ha tingut el suport dels pares, però no tant del seu entorn, en un estat molt conservador com és Iowa. Ara només espera lluitar per la medalla d'or a Pequín, i sobretot, que la seva condició no sigui qüestionada en un país on la diversitat sexual continua sent un tema tabú.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut