Thomas Panek felicita un dels seus gossos guia després de la carrera
Atletisme

Thomas Panek es converteix en el primer atleta cec que completa la mitja marató de Nova York

El corredor nord-americà, de 48 anys, i que va perdre la visió quan en tenia 28, va completar els 21 quilòmetres en dues hores i 21 minuts al costat dels seus tres gossos guia

Actualitzat

Thomas Panek va fer història diumenge i es va convertir en el primer corredor cec que completa la mitja marató de Nova York acompanyat dels seus gossos guia. El corredor nord-americà, de 48 anys, i que va perdre la visió quan en tenia 28, va completar els 21 quilòmetres en dues hores i 21 minuts.

Waffles, Westley i Gus són els tres gossos que han fet història al costat del seu amo, tot un exemple de superació per a les persones invidents. Fins al moment, Panek havia completat altres grans proves de fons al costat de guies humans, la forma habitual en aquest tipus de competicions.

No obstant això, quan va fundar 'Guiding eyes' (ulls guia) el 2015 i va començar a treballar en l'ensinistrament de gossos, va veure clar que volia que fossin ells els que l'ajudessin en el seu camí.

"Som un equip. No tenia sentit sortir a córrer deixant-los a casa quan m'encanta córrer amb ells i a ells amb mi ... Vaig pensar 'per què no?'", va declarar als mitjans després de la seva gran gesta.

Anar al contingut