Futbol

Thomas Müller dona a entendre la seva retirada de la selecció alemanya

Després del segon fiasco mundialista consecutiu, la "mannschaft" entra en una crisi que podria veure plegar diversos jugadors històrics

Redacció Esport3Actualitzat

L'eliminació d'Alemanya a la primera fase del Mundial, la segona consecutiva, pot tenir moltes conseqüències i la primera, de fet, ja es coneix. Un històric de la "Nationalmannschaft" com és Thomas Müller ha donat a entendre després del matx contra Costa Rica que plega de la selecció. 

"Si aquest ha estat el meu últim partit, ha estat un gran plaer. Hem experimentat grans moments junts. En cada partit he mirat de deixar el meu cor al camp. Ho he fet amb amor."

Müller és un dels representants de la vella guàrdia i presenta un full de serveis brillant: ha jugat 121 partits amb Alemanya, ha marcat 44 gols i va tenir un pes important en la selecció que es va proclamar campiona del món al Brasil 2014 i en el tercer lloc a Sud-àfrica 2010. 

No s'ha pronunciat de moment Manuel Neuer, que als seus 36 anys, podria haver disputat també els seus últims partits internacionals. Ells dos són els representants d'una generació que ja s'ha anat veient rellevada de l'equip.

Kimmich, devastat

Tant Neuer com Müller poden presumir almenys del mundial guanyat fa 8 anys, però alguns jugadors més joves han encaixat com un fracàs personal aquesta eliminació. És el cas de Joshua Kimmich, acostumat als èxits amb el Bayern de Munic: 

 "Ha sigut el pitjor dia de la meva carrera. Vaig debutar amb la selecció el 2016 i ja he viscut dues eliminacions de mundial traumàtiques. Ara tinc por de caure per un forat. Et fa pensar que estàs associat amb el fracàs i és una sensació difícil d'assumir" 

La Federació Alemanya (DFB) també haurà de tenir en compte si manté en el càrrec de seleccionador, Hansi Flick, i el director esportiu, Oliver Bierhoff. I la decisió pren més rellevància des del moment que el país organitzarà la pròxima Eurocopa, d'aquí a dos estius.  

Bierhoff, després del partit, en parlava a cop calent:

"De la continuïtat de Flick no n'hem de parlar avui. Té un contracte fins al 2024 i penso que el complirà. Sobre la meva continuïtat, sé que el mecanisme està en marxa i que d'això se'n parlarà. Altres prendran la decisió i jo assumiré les meves responsabilitats." 

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut