Thomas Bach seguirà com a president del COI fins al 2025
Jocs Olímpics

Thomas Bach, reelegit president del COI fins al 2025

El dirigent alemany, que era l'únic candidat que optava al càrrec, ha rebut 93 vots a favor, només un vot en contra i hi ha hagut quatre abstencions

Thomas Bach ha estat reelegit aquest dimecres com a president del Comitè Olímpic Internacional fins al 2025. La seva era l'única candidatura presentada i ha rebut el vot favorable de 93 membres de l'assemblea de l'organisme olímpic, que s'ha reunit de forma telemàtica. El dirigent alemany només ha rebut un vot en contra i hi ha hagut quatre abstencions.

Bach, que va ser escollit per primera vegada el 2013 a Buenos Aires, afrontarà el seu tercer i últim mandat al capdavant del màxim organisme olímpic, quan completarà un període màxim de 12 anys en el càrrec.

A Bach no l'espera un nou mandat còmode: la Covid amenaça els Jocs de Tòquio, un possible boicot per la repressió xinesa amenaça els Jocs d'hivern de Pequín del 2022, els problemes de dopatge d'estat a Rússia encara no s'han resolt, les estructures esportives estan majoritàriament en mans d'homes i el compromís de l'olimpisme amb el canvi climàtic és feble.

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut