Thibaut Pinot celebrant la victòria (EFE)
Ciclisme

Thibaut Pinot guanya la 14a etapa del Tour perseguit per Alaphilippe

L'etapa d'alta muntanya per excel·lència del Tour de França, que corona el Tourmalet amb 117,5 quilòmetres, se l'ha endut el francès Thibaut Pinot en un final emocionant. Alaphilippe, que continua sent el titular del mallot groc, ha arribat en segona posició a sis segons. Steven Kruijswijk, tercer també a sis segons

Actualitzat

Feia 4 anys que Thibaud Pinot no guanyava una etapa del Tour i la victòria d'avui no ha estat en una de qualsevol: ha estat a l'etapa reina dels Pirineus amb final al Tourmalet. El francès s'ha col·locat en primera posició amb molta solvència als últims metres de recorregut. Amb aquesta victòria, el corredor del Groupama es col·loca a 3 minuts i 12 segons del primer lloc a la general.

 

 

Un primer lloc que no només manté Julian Alaphilippe, sinó que se'l fa encara més seu. El francès del QuickStep ha arribat en segona posició, a 6 segons de Pinot, i ha ampliat a més de 2 minuts la distància sobre el britànic Geraint Thomas, que fins avui era el màxim favorit per a la victòria final.

L'altre gran perjudicat de l'etapa ha estat Nairo Quintana, que ha dit adéu a les aspiracions de guanyar el seu primer Tour. El colombià del Movistar ha arribat avui a gairebé 3 minuts i mig de Pinot i es queda massa lluny a la general, a 7'19 de distància del mallot groc. Aquesta ensopegada ha perjudicat també el seu company d'equip, Marc Soler. El català ha arribat en vint-i-sisena posició i és a 36 minuts d'Alaphilippe en la general.

Anar al contingut