El balanç de la gira als Estats Units: tres partits, tres suplències
El balanç de la gira als Estats Units: tres partits, tres suplències
barça

Tercer partit de central per a De Jong: mesura de pressió o nova posició?

El neerlandès ha estat suplent en cadascun dels tres testos de pretemporada del Barça als Estats Units

Redacció Esport3Actualitzat

La primera vegada, fa una setmana contra l'Inter de Miami, es va interpretar que Xavi alineava Frenkie de Jong de central per l'absència de Gerard Piqué. Però contra el Madrid i, la passada matinada, en el duel amb la Juventus a Dallas el central barceloní ja estava disponible i el neerlandès ha seguit actuant al mig de la defensa. Sempre de suplent i entrant a les segones parts. No sembla l'aposta més convençuda del tècnic de Terrassa. La parella de centrals titular en cadascun dels tres partits de la gira nord-americana ha estat la formada per Eric i Christensen.

La nova posició de De Jong podria llegir-se com un experiment de pretemporada, uns testos per comprovar el rendiment en posicions més endarrerides d'un jugador que sempre mira endavant. Però el cert és que hi ha qui ho veu com una mesura de pressió per la seva situació al club blaugrana. L'ex de l'Ajax ja sap que si vol complir el seu desig de quedar-se al Barça, s'ha de rebaixar obligatòriament la fitxa que, per contracte, es dobla aquest estiu. L'holandès i els seus representants ho estan meditant, però mentrestant la pilota ha començat a rodar. El seu salari està fora de l'escala que s'aplica des de l'arribada de Laporta a la llotja.

Cal un central més?

A l'espera de concretar-se el fitxatge de Koundé, la plantilla ja té quatre centrals purs, l'ideal de les posicions doblades que vol Xavi: Araujo, Piqué i els dos que sembla que han començat el curs uns metres al davant, Eric i Christensen. Recórrer a Frenkie no sembla, doncs, una solució d'emergència. I menys quan Xavi sempre l'ha situat de migcampista, el seu àmbit natural. A l'eix de la defensa se'l veu menys còmode, com en el segon gol de la Juventus a Dallas, quan deixa morta una pilota a la frontal de l'àrea. En qualsevol cas, no sembla que la seva relació amb l'actual tècnic estigui deteriorada. Abans de saltar a l'estadi texà se'ls va veure departir fluidament, com mostren aquestes imatge del periodista de la SER Adrià Albets:

Anar al contingut