Barça

"Amb Ter Stegen tenim porter per a anys al Barça"

Els altres Ter Stegen de les seccions blaugranes, els porters d'handbol, hoquei sobre patins i futbol sala, Gonzalo Pérez de Vargas, Aitor Egurrola i Dídac Plana, han analitzat la figura de l'alemany, el porter de moda del futbol europeu

Jordi GrauActualitzat

Fa un parell de dies, Marc-André ter Stegen es va asseure a la platea del Théatre du Châtelet de París nominat com a millor porter de l'any. El premi se'l va endur el brasiler Alisson, però ell va quedar just darrere. I és que, a banda de Messi, l'altre gran tret diferencial d'aquest Barça és el seu porter. Hem anat a buscar els altres Ter Stegen de les seccions blaugranes, els porters d'handbol, hoquei patins i futbol sala, Gonzalo Pérez de Vargas, Aitor Egurrola i Dídac Plana, per analitzar la seva figura. Qui millor que ells --que s'hi emmirallen-- per dimensionar el personatge.

Capaç de jugar amb els peus com un porter de futbol sala, ajupit com un d'hoquei patins i amb la reacció d'un d'handbol: Marc-André ter Stegen.

"És el que més m'agrada, la sensació de seguretat que té ell mateix i la sensació de seguretat que dona tant a l'equip com a l'afició", explica Pérez de Vargas.

"A mi m'agrada molt la temprança que té i aquesta serenor per estar tranquil sempre i mantenir la calma en cada situació. Això el fa un porter supersegur", analitza Planas.

Lideren des del darrere en disciplines que tenen poc o res a veure amb el futbol, però tots l'admiren per les seves qualitats.

"Jo en destacaria sobretot el lideratge i la col·locació. Sempre és al lloc que toca", assegura Egurrola.

"M'encanta que jugui amb els peus, que jugui amb les dues cames i és una característica amb la qual m'identifico bastant", afegeix Planas.

"Ha fet errades grans, però fins i tot aquell dia se'l nota tranquil", conclou Pérez de Vargas.

Tots comparteixen talent i responsabilitat sota els pals i asseguren que la porteria del Camp Nou estarà ben protegida molts anys.

"Soc un fan número u de Marc-André". "El que ha aconseguit és molt complicat a la porteria del Barça, que és que no hi hagi debat a la porteria. Tothom sap qui és el porter del Barça i tenim porter per a anys", conclouen Planas i Egurrola.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut