Dominic Calvert-Lewin ha empatat per a un Everton que es manté líder provisional (Reuters)

Taules en el derbi del Merseyside entre l'Everton i el Liverpool (2-2)

En un partit amb substància, el Liverpool s'ha avançat dues vegades i ha vist com el VAR li anul·lava un tercer gol en el temps afegit

L'Everton de Carlo Ancelotti es resisteix a baixar de les posicions de privilegi de la Premier League i s'ha tornat a reivindicar en el derbi del Merseyside davant el totpoderós Liverpool. Els "toffees" han hagut de sobreposar-se a un cop ben matiner, quan Sadio Mané ha aprofitat un error defensiu per establir el 0-1 en el minut 2.

Els de Klopp començaven dominant en el marcador i en el joc, però la baixa per lesió de Virgil van Dijk els ha fet fer un pas enrere davant la pressió dels locals. L'Everton ha trobat l'empat a pilota aturada. Michael Keane ha rematat de cap a gol un córner servit per James Rodríguez. Adrián San Miguel, que cobreix la porteria "red" en absència del lesionat Alisson, continua deixant una ombra de dubte.

Mohammed Salah, que havia passat desapercebut fins aleshores, ha tornat a avançar el Liverpool al minut 72, i 9 més tard, l'ariet de l'Everton Dominic Calvert-Lewin, el jugador de moda de la Premier, ha marcat per cinquè partit consecutiu per establir l'empat que ja seria definitiu, tot i que els últims minuts han ofert dues jugades dignes de menció: una entrada duríssima de Richarlisson sobre Thiago que li ha valgut la targeta vermella, i un gol anul·lat a Henderson, ja amb el temps complert, perquè el VAR ha decretat que hi havia fora de joc del mateix Salah en la jugada.

L'Everton encadena ja 23 derbis sense aconseguir imposar-se al Liverpool, però almenys aquesta vegada ha demostrat que està a l'alçada del seu rival.