Sam Dumoulin va guanyar l'any 2011 l'última etapa que va acabar a Tarragona, l'any 2011 (voltacatalunya.com)
Ciclisme

Tarragona tindrà una sortida a la Volta del centenari

La Volta tornarà a Tarragona vuit anys després i homenatjarà Sebastià Masdeu, el primer guanyador de la ronda catalana

Actualitzat
Tarragona, una ciutat que no tenia protagonisme a la Volta des del 2011, acollirà el 2020 una sortida a l'edició del centenari de la ronda catalana, segons ha anunciat l'organització. El consistori tarragoní i l'organització de la Volta han acordat aquesta nova sortida que es farà a l'Anella Mediterrània de la ciutat en una edició molt especial que tindrà lloc del 23 al 29 de març del 2020.

Tarragona i la Volta van començar la seva vinculació des del 1911, en la primera etapa de la prova catalana, que va unir Barcelona amb Tarragona i es va resoldre amb la victòria de Sebastià Masdeu. A l'endemà, la segona etapa de la cursa es va disputar entre Tarragona i Lleida. Precisament Masdeu va ser el primer guanyador de la història de la Volta, un ciclista nascut a Tarragona i amb el sobrenom de "Tarraco", pel seu lloc de naixement.

La sortida a Tarragona en l'edició del centenari a l'Anella Mediterrània serà un bon motiu per retre homenatge a la figura de Masdeu, que després també va ser director de l'entitat organitzadora de la cursa.

L'última vegada que la Volta va visitar Tarragona va ser precisament en l'any 2011, quan se celebrava el centenari de la Volta (1911-2011), i ara ho farà pel centenari d'edicions. En total, Tarragona s'ha vinculat amb la Volta en un total de 56 ocasions, amb 28 arribades d'etapa i 28 sortides.

Anar al contingut