Esports

Tarragona podria ser la seu dels Jocs del Mediterrani del 2013 per la retirada de Volos

El Comitè Executiu dels Jocs del Mediterrani ha retirat la candidatura de la ciutat grega de Volos per acollir l'edició del 2013. La greu crisi econòmica que viu el país hel·lènic i els canvis a la direcció del comitè organitzador han fet que Volos encara no disposi de la dotació econòmica necessària per construir la vila dels atletes i s'hagi decidit un canvi de seu. La ciutat de Tarragona, que ja és candidata per acollir l'edició del 2017, s'havia ofert per organitzar la competició el 2013 si Volos renunciava, un fet que s'ha fet oficial.
L'executiu del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) ha retirat a la ciutat grega de Volos la seu de la pròxima edició, que es disputarà el 2013, i Tarragona es troba entre les aspirants a acollir la competició. El CIJM, reunit a París amb caràcter extraordinari amb aquest assumpte com a únic punt de l'ordre del dia, ha pres aquesta decisió davant la falta de compliment per part de l'organització grega dels compromisos que va assumir quan el 2007 va guanyar la seu dels Jocs.

Tres ciutats -Tarragona, la turca de Mersin i la líbia de Trípoli- s'han ofert a organitzar l'edició del 2013 i cobrir la vacant que Volos deixa lliure. Totes són candidates a ser seu dels Jocs Mediterranis del 2017, però estan disposades a avançar els preparatius i acollir la cita quatre anys abans del que pensaven.

La crisi econòmica grega i els canvis de titularitat a l'Ajuntament de la ciutat i al comitè olímpic local havien derivat en un retard en els treballs d'organització de Volos 2013, que, segons el parer del CIJM, fan impossible que la ciutat aculli els Jocs amb èxit. Entre d'altres problemes, encara no disposava de dotació econòmica per construir la Vila Mediterrània que serviria d'allotjament als esportistes.

L'executiu del CIJM, format per 14 persones de les quals 10 han participat a la reunió -totes a favor de la retirada de Volos, excepte una abstenció-, ha considerat que l'assemblea dels comitès olímpics nacionals que escull la seu dels Jocs ha de ser també la que decideixi ara com cobrir la vacant. Per això, demanarà a Tarragona, Mersin i Trípoli que en el termini de dues setmanes remetin les garanties econòmiques i institucionals necessàries per demostrar la seva capacitat organitzativa, i després convocarà una votació per correu electrònic entre els membres del Comitè Executiu.