Motocròs

Taneln Leok domina en la primera jornada del Gran Premi d'Espanya de motocròs

El nord-americà Tanel Leok (Kawasaki), tercer en la prova inaugural del Campionat del Món de motocròs, va ser el gran protagonista de la primera jornada del Gran Premi d'Espanya disputada al Circuit de Catalunya a Bellpuig (Urgell). El pilot de Kawasaki va marcar el millor temps en els entrenaments oficials d'ahir per davant de l'actual líder del Mundial, el belga Stefan Everts (Yamaha), i del també belga Steve Ramon.

Leok ja va marcar els millors temps durant les dues sessions d'entrenaments lliures, en les quals Everts es va limitar a conèixer el traçat i a fer constants entrenaments de sortida previs a la cursa que es disputarà avui. Jonathan Barragán (KTM) va ser el millor espanyol de la jornada en marcar el 12è millor temps d'aquesta primera jornada d'entrenaments en la categoria MX1 (motos fins a 250 cc dos temps o 450 cc quatre temps). El convidat Aarón Bernardez (Honda), 18è; Javier García Vico (Honda), 21è, i Alvaro Lozano (KTM), 26è, també seran a la final. En la categoria petita -MX2, motos de 125 cc dos temps o 250 cc quatres temps- es van disputar dues mànegues classificatòries a la recerca dels trenta pilots que disputaran la final. A la primera sèrie, l'italià Antonio Cairoli (Yamaha) va ser el gran dominador i va manar en la cursa des de la primera volta. En aquesta primera mànega només va participar un pilot espanyol -José Francisco Millán-, però no va poder aconseguir un lloc a la final. En la segona sèrie, Tyla Rattray (KTM) va protagonitzar la gran remuntada després de començar la cursa tercer, col·locar-se segon al quart gir i situar-se líder a partir de la desena volta i fins al final. Els pilots de l'equip de la Federació Espanyola Carlos Campano i Xavier Hernández van ser novè i desè, respectivament, i van aconseguir d'aquesta manera la classificació per a la final. En aquesta primera jornada del Gran Premi d'Espanya de motocròs van anar al circuit lleidatà més de 3.000 persones i avui s'espera superar les 12.000. L'únic incident de la jornada el va provocar una sortida de pista del pilot francès Xavier Boog, en què va xocar contra un espectador de Múrcia que va haver de ser hospitalitzat amb una contusió al cap.