Medvedev ha tingut un partit interminable contra Auger-Aliassime
Medvedev ha tingut un partit interminable contra Auger-Aliassime
Tenis- Open d'Austràlia

Medvedev passa a semifinals en un partit interminable contra Auger-Aliassime

La semifinal femenina que faltava per definir la jugaran la polonesa Iga Swiatek i la nord-americana Danielle Collins

Imma PedemonteActualitzat

 El rus Daniil Medvedev, el millor jugador del tenis mundial a Austràlia a falta de Novak Djokovic, ha patit i de valent, per passar a les semifinals de Melbourne. El jove canadenc Felix Auger-Aliassime, 21 anys i número 9 del món,  no li ha posat fàcil ni molt menys, lluitant al màxim fins a l'últim punt.. Quatre hores i tres quarts, ha durat el partit ( 7/6, 6/3, 6/7, 5/7, 4/6).

El canadenc ha guanyat els dos primers sets - 7 a 6 i 6 a 3- amb l'autoritat d'un autèntic veterà, i ha tocat remuntada. La reacció d'un sempre fred Medvedev no s'ha fet esperar, i ha estat implacable.. S'ha imposat en el tie-break del tercer set, i quan Auger-Aliassime tenia punt de partit en el quart, ha estat capaç de donar-li la volta: 5 a 7.  Tot ha quedat en mans del cinqué set, que ha començat amb molta igualtat i on el canadenc ha necessitat atenció mèdica al peu quan estava per sota 2 a 3. Passada llargament la mitjanit a Melbourne, Medvedev s'ha classificat amb un últim 6 a 4.  Auger-Aliassime l'ha posat contra les cordes, però el rus se'n ha sortit, encara que el desgast serà important..

El seu rival serà el grec Stefanos Tsitsipas, renascut i donant la seva millor versió davant l'italià Jannick Sinner. Tres sets:  6 a 4, 6 a 3 i 6 a 2. El grec, que ha perdut quatre sets en els quatre primers partits, ha tornat a ser impecable i ha recuperat el tenis que el va portar a guanyar les finals de l'ATP el 2019. Tsitsipas, que es va operar el colze a finals de l'any passat, ha tingut molt bones sensacions a Melbourne Park i ha comptat amb el suport de bona part de la graderia. Tercera vegada que arriba a les semifinals en cinc participacions i oportunitat de revenjar-se de la derrota davant Medvedev, també en semifinals, l'any passat. 

Swiacek - Collins, l'altre l'alra semifinal femenina

La polonesa Iga Swiatek, que es va imposar a l'estoniana Kaia Kanepi per 4 a 6, 7 a 6 i 6 a 3, jugarà les semifinals d'Austràlia contra la nord-americana Danielle Collins, que va eliminar per 7 a 5 i 6 a 1 la francesa Alizé Cornet.
 La campiona de Roland Garros 2020 ha necessitat més de tres hores i tres sets per desfer-se de Kanepi i s'ha posat a plorar al final del partit, agraïnt efusivament el suport dels aficionats polonesos.

Swiatek s'enfrontarà a Collins, que continua sumant cops guanyadors (28) i serveis directes. Aquesta vegada la nord-americana ha desmuntat el plantejament de Cornet en gairebé una hora i mitja, i manté un balanç de 30 victòries i 7 derrotes des del passat mes de juliol.  Cornet, malgrat la derrota, s'ha convertit en l'autèntica sorpresa del torneig, arribant per primer cop a uns quarts de final de Grand Slam i eliminant tenistes tan importants com Garbiñe Muguruza o Simona Halep.

Swiatek i Collins només s'han enfrontat una vegada, amb victòria de la polonesa. Va ser a Adelaida, l'any passat. 

   

Anar al contingut