Suzy Favor Hamilton després de caure als Jocs Olímpics de Sydney 2000
Atletisme

Suzy Favor Hamilton explica en un llibre com va passar de ser atleta olímpica a prostituta de luxe

Va participar als Jocs Olímpics de Barcelona 92, Atlanta 96 i Sydney 2000 amb la selecció del seu país, els Estats Units, i era especialista en els 1500 metres

Actualitzat

Jocs Olímpics de Sydney 2000, final femenina dels 1500 metres. Entre el grup capdavanter, l'atleta nord-americana Suzy Favor Hamilton, campiona nacional i medallista, ensopega i cau a terra davant dels incrèduls ulls de milions d'espectadors que veien la retransmissió esportiva. Aquella imatge va fer la volta al món i encara avui de tant en tant surt en algun programa de zàping.

Aquella caiguda va significar per a Favor Hamilton l'inici d'una altra caiguda molt més forta, la de la depressió i posteriorment la prostitució. A la seva autobiografia, "Fast girl", publicada ahir, dilluns, explica amb detall que, després de caure en plena competició, va quedar atrapada en una espiral de depressió que va acabar derivant en un trastorn bipolar. La medicació que s'havia de prendre li va provocar un efecte secundari no previst, l'augment desmesurat del desig sexual -"era una addicta del sexe. La meva voluntat de ser la millor a la pista va ser substituïda pel desig de ser la millor al llit"- i, tal com reconeix en el llibre, va arribar a cobrar com a tal 600 dòlars per hora, la prostituta més ben pagada de Las Vegas.

Després de sotmetre's a una llarga teràpia i sobretot gràcies al suport familiar, Suzy Favor Hamilton, als 47 anys, il·lumina un dels capítols més foscos de la seva vida. Predica amb orgull com se'n va sortir. Avui es dedica a fer xerrades de motivació i a practicar el ioga.

 

Anar al contingut