El judoka iranià Saeid Mollaei va rebre pressions per no competir contra l'israelià Sagi Muki
Judo

Suspenen la Federació de l'Iran per no deixar competir un judoka contra Israel

S'ha suspès la federació perquè va obligar el judoka Saeid Mollaei a retirar-se per evitar l'enfrontament amb l'israelià Sagi Muki

Actualitzat

La Federació Internacional de Judo ha suspès tota l'activitat esportiva i institucional de la Federació de l'Iran per no haver deixat competir el campió del món Saeid Mollaei durant el Mundial que es disputava aquest 2019 a Tòquio. El judoka s'havia d'enfrontar a l'israelià Sagi Muki i això va fer que rebés pressions del seu país perquè no arribés a disputar-se el combat. La Federació Internacional de Judo ha considerat que aquest fet vulnera els estatuts de l'organisme i que la situació podia considerar-se com una manipulació dels resultats.

Un testimoni ha corroborat la versió que va oferir el mateix judoka, en què afirmava que havia rebut trucades del viceministre d'Esports i del president del Comitè Olímpic de l'Iran demanant-li que no competís. Des de la revolució islàmica del 1979 que l'Iran no ha volgut reconèixer Israel i des d'aleshores els dos països han arrossegat múltiples tensions internacionals.

 

Anar al contingut