Futbol

Surrealista expulsió de Mateu Lahoz a Sergio Canales

El jugador del Betis va veure la vermella per primera vegada en la seva carrera professional

Redacció Esport3Actualitzat

El partit entre el Cadis i el Betis va acabar amb empat a zero, tot i la intensitat i l'emoció que va tenir el duel. Tant els locals com els visitants van tenir oportunitats per poder-se avançar, però cap dels dos equips va ser capaç de trencar el resultat inicial. 

L'enfrontament va quedar marcat per una acció al límit del final, quan Sergio Canales va ser expulsat després de veure dues targetes grogues consecutives per protestar. En un primer moment, la imatge va impactar als aficionats del Betis i del futbol, ja que el cantàbric mai havia estat expulsat com a jugador professional

L'impacte per la vermella va augmentar notablement quan Canales va explicar la conversa que havia mantingut amb Lahoz i que va provocar l'expulsió. Segons el jugador, es va dirigir a l'àrbitre per demanar-li un minut més de temps afegit perquè durant els set minuts extra el joc havia estat molt aturat. 

En aquest moment, Mateu Lahoz va ensenyar el cronòmetre a Canales dient que ja havia afegit el temps necessari, però el jugador va insistir que calia afegir-ne un més. Llavors el col·legiat li va mostrar la primera targeta groga i li va dir que si seguia parlant li ensenyaria la vermella. 

Tot seguit, Canales va dir-li: "Si no puc parlar, llavors no em preguntis més per temes personals". La frase li va valer la segona groga i, per tant, la seva primera expulsió en els prop de 500 partits com a professional.

Acta arbitral

Mateu Lahoz és un dels àrbitres que es caracteritza per dialogar amb els jugadors durant el partit. Per aquest motiu, l'expulsió encara es converteix en més surrealista, perquè el mateix col·legiat no reflecteix cap insult a l'acta arbitral

Segons l'escrit posterior al partit, Lahoz va ensenyar la primera groga perquè Canales "va fer observacions a decisions arbitrals", i la segona per "reiterar aquestes observacions després d'haver estat advertit". 

Les explicacions de Canales

Després de la polèmica targeta vermella, el jugador del Betis ha volgut donar explicacions a través d'una carta.

"Sempre he respectat les actuacions arbitrals amb la màxima educació, i a Cadis no va ser una excepció. No tinc RES a retreure'm, RES. Tinc la consciència molt tranquil·la i seguiré actuant cap als àrbitres, companys i rivals amb el mateix tracte que he utilitzat des que vaig debutar com a professional fa catorze anys."

"Tots em coneixeu i sabeu que, si m'hagués equivocat, hagués demanat perdó al minut, però no és el cas."

Resum del Cadis-Betis (0-0)

Anar al contingut