Superman López, en la seva anterior etapa a l'Astanà (Reuters)
ciclisme

Superman López s'emporta l'etapa reina dels Alps i se situa tercer a la general

El Tour continua obert amb una etapa més de muntanya i la contrarellotge de dissabte al davant, però Roglic manté el mallot groc de líder ara amb 57 segons d'avantatge sobre Pogacar i 1.26 respecte a López

Xavi LorenteActualitzat

Un novament actiu Richard Carapaz -segon ahir a Villard de Lans- ha protagonitzat juntament amb Julien Alaphilippe i el basc Gorka Izaguirre l'escapada de la jornada. Els tres han coronat el duríssim primer port de la jornada, el coll de la Madeleine ("Hors Categorie", fora de categoria), i han aguantat al davant en els primers quilòmetres de l'ascens al coll de La Loze (també fora de categoria) fins a l'estació d'esquí de Meribel. El grup de favorits, amb el Bahrain tirant fort, ha neutralitzat primer a Alaphilippe -que havia quedat despenjat- i poc després a Izaguirre.

Carapaz ha resistit en solitari fins a 3 km de meta en una extraordinària demostració de força pujant rampes de fins al 22%. L'escalador equatorià (guanyador del Giro 2019), però, s'ha vist superat pels candidats al podi de Paris. Miguel Ángel López ha iniciat un poderós atac al que només han respost Roglic, Pogacar i Kus. Mikel Landa, Rigoberto Uran (tercer) i Yates s'han quedat enrere. Superman López ha deixat clavats una mica més endavant als dos eslovens. Tadej Pogacar s'ha despenjat als quilòmetres finals. Roglic ha serrat les dents però no ha pogut caçar el colombià. López ha salvat també amb consistència els infernals 500 metres finals (tota una paret) i ha guanyat l'etapa amb 11 segons d'avantatge sobre el segon classificat, Roglic i 30 segons sobre el tercer, Pogacar.

Primoz Roglic no només ha conservat el mallot groc sinó que incrementa la seva renda sobre el seu directe perseguidor. Roglic treu 57 segons al seu compatriota Pogacar. Superman López puja a zona de podi i es col·loca a 1,26 del líder. Queda l'etapa de muntanya de dijous i sobretot la contrarellotge de dissabte com a darrers cartutxos per decidir el Tour d'aquest 2020.

 

Anar al contingut