Sunisa Lee, amb només 18 anys, successora de Simone Biles (Reuters)
Gimnàstica artística

Sunisa Lee hereta la corona de Simone Biles i guanya l'or en gimnàstica artística

Lee s'uneix a la llarga llista de nord-americanes amb un or olímpic en gimnàstica artística, amb només 18 anys i sota la mirada de Simone Biles, asseguda a la grada de l'estadi Ariake

Redacció Esport3Actualitzat

Simone Biles estava cridada a ser la reina de Tòquio i ha acabat sent-ne la gran protagonista, però per un altre motiu. La renúncia de Simone Biles als concursos per equips i individual, mentre lluita "contra els dimonis que té al cap", ha contribuït a visibilitzar el tema de la salut mental, un gest valent que servirà perquè molts esportistes s'atreveixin a trencar el tabú.

 

Avui, la seva compatriota Sunisa Lee n'ha heretat la corona com a millor gimnasta olímpica. Sunise Lee s'ha coronat sota la atenta mirada de l'estrella nord-americana, que no s'ha volgut perdre la final i ha estat animant Lee des de les grades de l'estadi Ariake.

Simone Biles aplaudeix l'actuació de la seva companya Sunisa Lee (Efe)

Biles ha donat un pas endavant i prioritzar la seva salut mental. Després de la seva difícil decisió ha volgut donar suport a la seva companya i també agrair totes les mostres de suport rebudes:

"L'onada d'amor i suport que he rebut em fa adonar-me que sóc més que els meus èxits i la meva gimnàstica, cosa que mai abans havia cregut"

Sunisa Lee s'ha emportat l'or amb només 135 mil·lèsimes d'avantatge sobre la brasilera Rebeca Andrade, primera dona medallista olímpica de la història del seu país.

Rebeca Andrade s'ha quedat a poques centèsimes de l'or (Efe)

La nord-americana ha guanyat l'or amb 57,433 punts, plata per a Andrade amb 57,298 i bronze amb 57,199 per a la russa Angelina Melnikova, que va aconseguir l'or per equips dimarts passat.

Les campiones olímpiques de gimnàstica artística (Efe)
ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut