Shaqiri ha liderat la victòria de Suïssa contra Sèrbia (Reuters)
Mundial

Suïssa s'imposa a Sèrbia (2-1) amb un excel·lent Shaqiri

Els suïssos capgiren el marcador i empaten amb el Brasil al capdavant del grup E

Una sortida elèctrica de Sèrbia els hi ha servit per portar el partit al seu terreny. Als 4 minuts, el davanter Mitrovic ha avisat amb una rematada de cap que ha obligat Sommer a enviar la pilota a córner. En la següent acció, 30 segons després, jugada repetida amb centrada de Tadic i excel·lent rematada del mateix Mitrovic per avançar Sèrbia al marcador. 1 a 0, Sèrbia. El davanter del Fulham s'ha avançat en el salt al jugador del Deportivo, Schärr, per fer un gran gol.

A partir d'aquest instant, Sèrbia ha endarrerit voluntàriament les línies i ha esperat Suïssa a prop de la seva àrea. La possessió ha estat helvètica en un 65% però només algunes accions de Shaqiri en la mitja punta han portat una mica de llum al seu joc d'atac. L'única ocasió de perill (29') l'ha protagonitzat Seferovic però el porter Stojkovic ha fet una gran parada. Sèrbia és un equip dur i molt físic que treu profit dels avantatges al marcador. A la contra, Milinkovic-Savic (16') i Tadic (45') han estat a punt d'ampliar la diferència.

El guió de la segona part ha canviat els papers. En la primera que ha tingut (52'), Suïssa ha empatat gràcies a un gran xut de Xhaka des de la llarga distància. El jugador de l'Arsenal ha fet un gran gol a partir del qual la selecció helvètica s'ha crescut, ha controlat el joc i ha acabat emportant-se el partit. Shaqiri (57') ha rematat a l'escaire en una de les seves clàssiques diagonals de fora cap a dins; Embolo (81') ha posat a prova Stojkovic, que ha aturat el xut en dos temps i, Gavranovic (83') no ha sabut batre el porter serbi en una acció d'un contra un. Tot, abans de la jugada definitiva, als 90 minuts. Amb Sèrbia desordenada, Shaqiri ha agafat una pilota al seu camp i després de creuar el de Sèrbia ha batut Stojkovic en la seva mitja sortida. El davanter de l'Stoke City anglès ha fet un senyor partit.

Dimecres es disputarà la tercera jornada d'aquest grup E. Suïssa es jugarà la classificació davant de Costa Rica, ja eliminada, mentre que el Brasil i Sèrbia es podrien jugar seguir o tornar a casa en el seu enfrontament.