Mundial

Suècia s'imposa a Corea del Sud amb un solitari gol de penal (1-0)

El capità suec Granqvist ha transformat la pena màxima que ha decidit el segon partit del grup F

Xavi TorresActualitzat

En un partit sense gaire qualitat tècnica, Suècia ha igualat Mèxic al capdavant del grup F després de vèncer Corea del Sud per 1 a 0. A la primera part, els suecs han anat de menys a més tractant de treure profit del seu avantatge físic. La selecció de Janne Andersson juga un futbol molt directe aprofitant la gran alçada dels seus davanters, Toivonen i, especialment, Berg, que ha tingut fins a tres clares ocasions per marcar. La més clara, als 20 minuts, quan ha rematat a un metre de la línia de gol, però Cho Hyun-woo ha fet la parada del partit. En la resta de les  rematades (28', 42' i 46'), totes gràcies a la seva capacitat aèria, li ha faltat precisió. Corea, amb futbolistes destacats com Ki Sung-yueng (Swansea) o, sobretot, Son Heung-min (Tottenham) ha mirat de sorprendre en velocitat però només aquest últim futbolista ha creat una jugada de mèrit (34') que ha finalitzat sense rematada. Els primers 45 minuts, molt travats, han deixat pocs detalls de qualitat.

Suècia ha sortit més decidida a la segona part i ha tancat Corea del Sud al seu camp. De nou una pilota parada ha servit perquè Toivonen, de cap, fes lluir el porter Cho Hyun-woo. Ha estat l'acció que ha precedit el gol de Suècia. Minut 62: jugada de contacte entre el defensa Kim Min-woo i el migcampista suec Claesson dins de l'àrea. L'àrbitre salvadoreny, Joel Aguilar ha deixat seguir el joc però, quan la pilota ja era a prop de l'altra porteria, ha aturat el partit avisat pels responsables del VAR. Revisada la jugada, el col·legiat ha xiulat penal. Des dels onze metres, el capità suec Granqvist no ha fallat. 1 a 0, als 64 minuts. Suècia s'ha tirat enrere i a Corea del Sud li ha faltat qualitat per treure profit dels pocs espais que han cedit els europeus. Només un xut de Lee Seung-woo (80') --futbolista de 20 anys format a les categories inferiors del Barcelona i que ara juga a l'Hellas Verona, a Itàlia-- i una rematada de cap de Hwang (91') han portat perill a la porteria d'Olssen.

En aquest grup F, dissabte que ve, Suècia-Alemanya i Corea del Sud-Mèxic.