Mundial

Suècia, classificada per als quarts de final després de derrotar Suïssa (1-0)

Un solitari gol d'Emil Fosberg dona una classificació històrica a Suècia per als quarts de final

El duel dels modestos ha acabat amb el triomf de Suècia. Tant els suecs com els suïssos s'exhibeixen com a equips, en el sentit ample de la paraula. Sense estrelles, el treball passa per davant del talent. Molta pressió, molt d'esforç, molta humilitat.

A la primera part, la possessió ha estat favorable a la Suïssa de Vladimir Petkovic però amb poca profunditat, amb una única ocasió (38') després d'un paret interessant entre Zuber i Dzemaili amb xut alt d'aquest últim. En canvi, Suècia ha portat a la contra molt de perill i ha disposat de quatre ocasions clamoroses: als 7', una passada de Toivonen a l'espai ha acabat amb un xut horrorós de Berg; un després, Ekdal ha rematat als núvols des de la frontal; als 28', una rematada de Berg ha donat pas a la gran parada del partit, de Sommer, amb una ma increïble; i als 40, una centrada de Lustig al segon pal l'ha rematat fora Ekdal. Com un equip, fins i tot renunciant a l'oferiment d'Ibrahimovic de tornar a la selecció, el conjunt suec de Janne Andersson ha guanyat als punts els primers 45 minuts.

La segona part ha començat amb la mateixa dinàmica però amb un cop de sort per a Suècia. Als 65', un xut aparentment innocent de Forsberg ha estat desviat pel defensa suís Akanji i ha acabat amb la pilota al fons de la porteria d'un sorprès Sommer. 1 a 0, Suècia. I a partir del gol, setge de Suïssa contra la porteria d'Olsen.

Petkovic, a més, ha fet entrar pólvora amb la presència de Seferovic i Embolo per acabar conformant una davantera de quatre jugadors, amb ells dos més Drmic i Shaqiri però la selecció de Suècia ha demostrat un gran ordre i amb una simple acumulació de futbolistes i una gran capacitat en el joc aeri ha anul·lat les opcions del seu rival. En el darrer quart d'hora, només dues oportunitats suïsses, d'Embolo (79') i de Seferovic (91').

El mur suec ha resistit. Fins i tot en el darrer sospir, una empenta de Lang a Olsson ha estat xiulada per l'àrbitre eslovè, Damir Skomina, com a penal. El VAR ha corregit la decisió ja que la falta s'ha produït fora de l'àrea. El xut de Toivonen refusat per Sommer ha donat pas al xiulet final.

Suècia no accedia a uns quarts de final d'un mundial des dels EUA 1994, en què va acabar, finalment, tercera.