Futbol

Sud-Àfrica i Senegal tornaran a jugar el partit de classificació per al Mundial de Rússia per culpa d'un arbitratge manipulat

Després de diverses decisions arbitrals polèmiques i davant de les queixes de l'equip perdedor, la FIFA va obrir una investigació
Actualitzat

Joseph Lamptey va xiular el polèmic Sud-àfrica-Senegal

La història es remunta a l'any passat quan la selecció de Sud-àfrica es va imposar a la del Senegal per 2-1 en partit de classificació per al Mundial de Rússia 2018. L'enfrontament va ser notícia per diverses decisions arbitrals que van encendre els ànims a l'equip que va sortir derrotat.

La FIFA va obrir una investigació i va acabar decidint sancionar l'àrbitre ghanès Joseph Lamptey per tota la vida perquè va considerar que havia manipulat el partit per afavorir el conjunt sud-africà. Davant d'aquest fets, la màxima institució del futbol internacional va prendre la decisió que es tornés a jugar el partit.

Com era d'esperar, el Senegal ho va celebrar, mentre que la selecció de Sud-àfrica no ho va encaixar gaire bé en un primer moment i va anunciar que estudiaria la possibilitat de presentar un recurs. Dies després, però, han canviat d'opinió i han acceptat tornar a jugar per motius "ètics i morals".