Motociclisme

Stoner i Ducati donen la sorpresa a Qatar en imposar-se en Moto GP per davant de Rossi i Pedrosa

Només era qüestió de temps que Casey Stoner certifiqués en la categoria reina la seva enorme qualitat com a pilot. Al damunt de la seva nova Ducati, l'australià ha volat sobre l'asfalt de Losail (Qatar) i s'ha acabat imposant en la primera prova del Mundial per davant de Rossi i Pedrosa. Als 250 i els 125 cc, les victòries han estat per als espanyols Jorge Lorenzo i Héctor Faubel, respectivament.

Actualitzat

Ducati ha fet els deures durant la pretemporada i a Qatar, primera prova del Mundial, ha obtingut el premi a la feina ben feta. Tothom esperava un duel entre Rossi i Pedrosa, entre Yamaha i Honda, i pocs preveien que el joveníssim Casey Stoner, de 21 anys, hi tingués res a dir.

A l’hora de la veritat, però, l’australià ha ofert una exhibició de pilotatge al damunt d’una Ducati extraordinària. La màquina italiana ha mostrat una punta de velocitat espectacular i insuperable en recta. Ni el gran Rossi ha pogut fer res per fer-li ombra.

Stoner ha sortit molt bé i ràpidament s’ha col·locat en el grup capdavanter, amb "Il Dottore", Pedrosa i Hopkins. Però a mesura que avançava la cursa, la Ducati anava donant mostres constants de la seva solvència i això ha facilitat que Stoner se situés primer.

Només Rossi l’ha pogut seguir i aleshores s’han viscut els moments més interessants. Malgrat fer tot el possible per situar-se primer per escapar-se, l’italià no ha pogut avançar Stoner i s’ha hagut de conformar amb la segona plaça. L’australià ha creuat la línia de meta primer i en solitari. Es tracta de la seva primera victòria en la categoria. Tercer ha estat Pedrosa. La decepció ha estat Toni Elías, que ha acabat catorzè tot i sortir quart. Carles Checa ha caigut.

Lorenzo i Faubel no tenen rival

"Pole" i victòria. Jorge Lorenzo comença el Mundial demostrant la mateixa autoritat que va exhibir al llarg de la temporada passada. El pilot mallorquí ha dominat la carrera dels 250 cc des de la primera fins a l’última volta. Durant els primers revolts, Lorenzo ha patit la pressió d’un grup de tres corredors –Dovizioso, Luthi i Barberá- però en cap moment cap dels aspirants ha pogut superar-lo i destacar-se en solitari.

De mica en mica, el d’Aprilia ha anat agafant ritme i amb una extraordinària regularitat s’ha anat distanciant dels seus rivals. Això ha permès que creués la línia de meta amb total comoditat. L’emoció s’ha vist al darrere, on un Barberá rapidíssim s’ha disputat les places del podi amb De Angelis i Luthi. Finalment, el de San Marino ha superat l’espanyol per classificar-se segon i deixar-lo en tercera posició. Qui no ha tingut un debut tan positiu ha estat Álvaro Bautista. En la seva primera cursa en la cilindrada, el campió del vuitè de litre del 2006 ha hagut d’abandonar per problemes mecànics.

El desenllaç dels 125 cc ha estat totalment diferent i s’ha fet esperar fins a la darrera volta. Els pupils de Jorge Martínez Aspar, Héctor Faubel i Gabor Talmacsi, han controlat la carrera amb tota tranquil·litat i sense oposisió fins a arribar enganxats a l’últim revolt. Aleshores, l’espanyol s’ha aprofitat de l’aspiració per, en la recta final, superar el seu company sobre la mateixa línia de meta. Tercer ha estat Lukas Pes.

Anar al contingut