Stéphanie Frappart, un altre pas per a la història (Reuters)
Futbol

Stéphanie Frappart serà la primera dona a arbitrar un partit en un Mundial masculí

La col·legiada francesa ha estat designada per dirigir l'Alemanya-Costa Rica d'aquest dijous

Des del moment que va ser nomenada entre els àrbitres del Mundial s'intuïa que Stéphanie Frappart seria designada per arbitrar algun partit del Mundial. La col·legiada francesa, de 38 anys, ja ha estat pionera en diverses competicions. Aquest dijous es convertirà en la primera dona que xiula un partit en un Mundial de futbol masculí, després de ser designada com a àrbitra del Costa Rica-Alemanya.

Per completar una imatge històrica, Frappart serà assistida a les bandes per dues dones més, la brasilera Neuza Back i la mexicana Karen Díaz.  

Durant el Mundial de Qatar, la col·legiada francesa ja ha fet de quarta àrbitra en els partits Mèxic-Polònia (0-0) i Portugal-Ghana (3-2).

Amb escarapel·la FIFA des del 2011, Frappart ha sigut pionera en nombroses competicions masculines. Va ser la primera dona a arbitrar a la Ligue 2 francesa (2014), a la Ligue 1 (2019), en un partit internacional (2019), a la Champions (2019), en un partit de seleccions (2020) o en una final de la Copa de França (2020). Abans, havia acumulat una sòlida trajectòria en el futbol femení, dirigint per exemple la final del Mundial del 2019, entre els Estats Units i els Països Baixos.  

 

ARXIVAT A:
Mundial Qatar 2022
Anar al contingut