Els jugadors de l'Al-Hilal celebren el gol de Vietto
Els jugadors de l'Al-Hilal celebren el gol de Vietto
futbol

Sorpresa majúscula al Mundial de Clubs: al Madrid se li aplana el camí

L'Al-Hilal saudita és el primer finalista després d'eliminar l'equip més valuós de Sud-Amèrica, el Flamengo brasiler (2-3)

Redacció Esport3Actualitzat

Des dels temps de l'extinta Copa Intercontinental, la final del Mundial de Clubs es concep com un pols entre el campió d'Europa i el de Sud-Amèrica. Per aquest motiu, les poques vegades que el campió de la Champions o el de la Libertadores ensopeguen, la sorpresa és majúscula. Passa pocs cops, però aquest dimarts ha passat.

L'Al-Hilal saudita és el primer finalista del torneig després d'eliminar el Flamengo brasiler (2-3), l'equip sud-americà amb la plantilla més cara, valorada en prop de 170 milions. Els David Luiz, Pedro, De Arrascaeta, "Gabigol" o el llengut Arturo Vidal han sucumbit a l'empenta dels veïns a Riad del poderós Al-Nassr de Cristiano Ronaldo. 

Els campions d'Àsia han marxat al descans amb un mínim avantatge gràcies a dos penals decretats pel col·legiat romanès Kovacs, que ha tret de polleguera els jugadors del "mengao". Els ha transformat una de les estrelles efímeres de l'últim Mundial, Al Dawsari, autor del golàs que va tombar l'Argentina a la primera jornada de Qatar 2022. L'estocada final del conjunt entrenat pel rodamon argentí Ramon Diaz l'ha anotat un compatriota seu amb passat a la LaLiga (Vila-real, Atlètic de Madrid, Sevilla, València), Luciano Vietto.

Un avís per al Reial Madrid, que veu com se li aplana el camí per conquistar el 8è "mundialet", més que ningú. Dimecres els blancs miraran de sobreposar-se a les baixes de Courtois i Benzema contra el millor club africà, l'Al-Ahly del Caire. Dissabte la final de Rabat dictarà sentència.

 

Anar al contingut