Sorprenent "pole" de Lance Stroll a Turquia
Sorprenent "pole" de Lance Stroll a Turquia (EFE)
Fórmula 1

Sorprenent "pole" de Lance Stroll a Turquia; Lewis Hamilton sortirà sisè

En una sessió de qualificació caòtica, Stroll ha aconseguit la primera "pole" de la seva carrera en F1, al davant de Max Verstappen i Sergio Pérez; Hamilton arrencarà sisè

Francesc RosésActualitzat

La pluja ha fet que la sessió de classificació per al Gran Premi de Turquia fos espectacular pel que fa al pilotatge, i sorprenent en l'apartat dels resultats. La "pole" ha estat per al canadenc de Racing Point Lance Stroll, mentre Max Verstappen, dominador de tots els entrenaments, s'ha hagut de conformar amb el segon lloc davant Checo Pérez. Els pilots de Mercedes que opten al títol mundial han estat decebedors. Lewis Hamilton ha marcat el setè millor temps, i Valtteri Bottas, el novè.

En les tres seccions de la classificació hi ha hagut emoció fins als darrers moments, ja que els canvis en les condicions de la pista han fet que pilots i equips haguessin d'escollir amb molta precisió el tipus de pneumàtic que havien de fer servir: el de pluja més intensa o l'intermedi. Els cotxes de l'equip Racing Point han estat els que han pogut treure millor rendiment dels pneumàtics intermedis que han fet servir en la Q3, i això ha permès al canadenc Lance Stroll fer la volta més ràpida, amb què ha aconseguit la seva primera "pole" en la Fórmula 1. El seu company Checo Pérez l'hauria pogut batre, però ha trobat un pilot més lent en la volta definitiva i s'ha vist superat per Max Verstappen. El pilot de Red Bull s'ha mostrat molt decebut, ja que amb pneumàtics de pluja més intensa havia estat el més ràpid, i al final no ha pogut treure bon rendiment al seu cotxe amb els pneumàtics intermedis. El seu company Alex Albon ha obtingut la quarta posició.

Decebedors els pilots de l'equip Mercedes, que no han trobat un bon equilibri dels seus cotxes en tot el cap de setmana, i més especialment en les condicions en què es trobava la pista, plena d'aigua. El líder del Mundial, Lewis Hamilton, s'ha hagut de conformar amb el sisè lloc, tres posicions al davant del seu company Valtteri Bottas. El pilot finlandès només podria evitar que Hamilton fos demà campió, si li agafés més de vuit punts. Des del Gran Premi de Singapur del 2017 no es donava una situació com aquesta, sense cap Mercedes en els tres primers llocs d'un engraellat de sortida.

Les condicions de la pista tampoc han afavorit McLaren, que per primer cop aquesta temporada, no ha aconseguit fer passar cap dels seus pilots a la Q3. Carlos Sainz haurà de sortir tretzè. Tampoc han passat a la Q3 els pilots de Ferrari, i molt especialment Charles Leclerc, que apuntava com un dels favorits a pujar al podi en aquesta carrera. En el món de la Fórmula 1, però, hi havia comentaris sobre la possibilitat que alguns equips, com Mercedes o Ferrari, haguessin preparat especialment els seus cotxes per a una carrera en sec, com sembla que passarà. Segons la reglamentació de la Fórmula 1, no es poden modificar gaires ajustaments entre la sessió de classificació i la carrera, i això podria explicar algunes de les sorpreses que s'han donat en la sessió de classificació més intensa de la temporada

 

 

Anar al contingut