Eoin Bradley ha rebut una de les sancions més surrealistes de la història del futbol
Futbol internacional

Sis partits de sanció per orinar sobre el terreny de joc

La Federació Nord-irlandesa de Futbol ha anunciat que Eoin Bradley ha estat declarat "culpable" de "conducta indeguda" per haver infringit l'article 17 del reglament que castiga les accions que "desacrediten el joc"

Redacció Esport3Actualitzat

Eoin Bradley, futbolista nord-irlandès del Coleraine, ha estat castigat amb una de les sancions més surrealistes de la història. Durant el partit de la Copa d'Irlanda del Nord disputat el passat de juliol a l'estadi Windsor Park de Belfast entre el seu equip i el Ballymena United, Bradley va orinar sobre el terreny de joc i la Federació l'ha sancionat amb sis partits de suspensió.

Els fets van passar poc abans de l'inici de la pròrroga de la semifinal del torneig quan Bradley, d'origen catòlic, no va poder contenir-se i de forma discreta va acabar orinant sobre la gespa. Un acte que ha provocat, a més de la sanció esportiva, atacs sectaris a través de les xarxes socials d'aficionats que consideren que va profanar un temple del futbol nord-irlandès de majoria protestant.

La Federació Nord-irlandesa de Futbol ha anunciat aquest dimarts que Bradley ha estat declarat "culpable" de "conducta indeguda" per haver infringit l'article 17 del reglament que castiga les accions que "desacrediten el joc", segons ha explicat en un comunicat. En la seva defensa, el futbolista va al·legar que va demanar poder anar al bany del vestidor, una petició que va ser denegada per les restriccions sanitàries imposades per la Covid-19.

Bradley també havia estat protagonista del partit, ja que un gol seu va avançar el seu equip al marcador al minut 45, però en el 94 el local Kenneth Kane va fer el gol que forçava la pròrroga. Just abans de començar el temps extra, les càmeres de la cadena de televisió BBC van captar el moment en què el futbolista del Coleraine es va separar de la rotllana que formaven els seus companys per fer les seves necessitats.

Des de llavors, Bradley ha estat durament criticat a les xarxes socials, on han descrit el seu comportament com "típic d'un fenian", un terme despectiu cap a la comunitat catoliconacionalista de la província britànica. El futbolista s'ha defensat dels atacs i també ha publicat la seva opinió.

"Sí, he pixat a Windsor. Sí, soc un fenian (catòlic). Alguns dels meus millors amics són protestants. I què? És 2020. Madureu", ha escrit.

Anar al contingut