Txérixev i Benítez
Txérixev i Benítez
Futbol

Sis mesos blancs i sis punts negres: el calvari de Rafael Benítez en el retorn al Reial Madrid

Casillas, De Gea, Benzema, el 0 a 4, Txérixev, James, Cristiano Marcelo i la poca ajuda que rep de Florentino Pérez fan que el retorn a Madrid que Benítez havia somiat s'estigui convertint en un malson

Actualitzat

El Reial Madrid és el club que Rafael Benítez ha considerat casa seva de tota la vida. Hi va començar com a entrenador a les categories inferiors, al filial i, fins i tot, com a assistent del primer equip. Va haver de fer un periple de molts anys per tornar com a cap de la banqueta blanca. Va passar pel València, el Liverpool, l'Inter de Milà, el Chelsea i el Nàpols, clubs per al quals va guanyar lligues, copes, supercopes, mundialets i una Champions.

El que no es devia esperar de cap manera és que el retorn tan desitjat a la capital d'Espanya per entrenar el Reial Madrid li resultaria el calvari que ha viscut l'últim mig any. Florentino Pérez, que comença a estar tan discutit com ell, no l'ajuda. I encara li queda mitja temporada, que és la primera, però que també podria ser l'última.

Casillas, per la porta del darrere

Tot just havia acabat de posar els dos peus a Chamartín, Benítez es va trobar el primer entrebanc. Ell volia Iker Casillas, però Florentino, no. I el mite madridista es va acomiadar de l'afició en una roda de premsa trista, solitària, plena de plors, que el president va intentar apedaçar, tard i malament, l'endemà.

A la recerca del trànsfer perdut

De Gea havia de ser el substitut galàctic que Pérez volia per a la porteria, però només va resultar un mal tracte a Keylor Navas, que havia de servir de moneda de canvi amb el Manchester United, i una provocació al club veí, l'Atlètic, on l'internacional espanyol s'havia format.

El culebron va durar tot l'estiu. Van Gaal va arribar a apartar De Gea de la pretemporada perquè no el veia centrat, i, l'últim dia, quan els dos porters tenien les maletes fetes, alguna cosa va fallar. Una cosa tan important com que el justificant del traspàs no va arribar a temps a l'LFP. No hi va haver fitxatge, però sí un ridícul espantós que va deixar la imatge del Reial Madrid molt tocada a tot Europa.

L'escàndol Benzema

El francès ja s'havia destacat com a jugador problemàtic a causa de la reincidència en les infraccions viàries amb els seus cotxes esportius. Però el "cas Valbuena" ha escandalitzat fins i tot el primer ministre francès, Manuel Valls.

El davanter blanc ha estat imputat a França per fer d'intermediari en un xantatge relacionat amb un vídeo sexual que afecta el seu company de selecció. Ha estat acusat formalment per la Fiscalia i fins i tot ha passat una nit a comissaria, per declarar. És evident que el club blanc no té cap responsabilitat en aquest afer, però les accions d'una de les seves estrelles perjudiquen encara més la seva imatge.

Humiliació al clàssic

Hi va haver mocadorada contra Florentino, però l'ira del Santiago Bernabéu i dels comentaristes va caure principalment sobre la figura de l'entrenador després del contundent 0 a 4 que el Barça li va clavar al Madrid.

Benítez, normalment conservador, va fer un equip en el que no creia, amb un mig del camp afeblit i massa jugadors ofensius. El joc del Madrid va ser irreconeixible, i els seus jugadors no van mostrar ni caràcter ni ambició.

El "cas Txérixev"

El delegat de l'equip, Chendo, es va espolsar les culpes dient que allò eren tràmits de la direcció esportiva. Florentino va fer el mateix culpant la Federació i el Vila-real. El fet és que Denís Txérixev va sortit de titular, i va marcar un gol, en un partit de Copa al camp del Cadis, quan estava sancionat i no podia jugar. No es pot pensar que l'entrenador no tingui res a veure amb la desfeta -un altre ridícul- que ha eliminat el Reial Madrid d'aquesta competició. El salva que, d'altra banda, el president comença a tenir un sector crític important en contra, que l'acusa de portar el club a una desintegració esportiva i estructural.

Revolta al vestidor

Se sol dir que un president sempre confirma un entrenador el dia abans de destituir-lo, de la mateixa manera que el fet que uns futbolistes declarin que "estan a mort" amb el tècnic no vol dir que no li estiguin fent el llit. Benítez cada vegada té més problemes al vestidor. Per començar, Cristiano Ronaldo, a qui ningú veu còmode i que va tenir una sospitosa conversa a cau d'orella amb Laurent Blanc en la visita del PSG al Bernabéu. Després, entre les nombroses lesions que hi ha hagut a l'equip, almenys dues s'han saldat amb retrets dels jugadors. James Rodríguez va expressar la incomprensió per no entrar en els plans de Benítez: el tècnic va dir que encara estava tocat, i el jugador, que ell ja estava bé feia quinze dies. En l'últim partit a casa, contra el Getafe, Benítez no va convocar Marcelo, que havia arrossegat problemes musculars. Alhora, el lateral, que a més és un dels capitans, va publicar un missatge a Twitter explicant que es trobava perfectament bé per jugar.

Anar al contingut