Shaquille O'Neal
Shaquille O'Neal, patint pels joves milionaris (Reuters)
Bàsquet

Shaquille: "Em vaig gastar un milió de dòlars en 45 minuts, però ho vaig fer perquè s'ho valia"

L'exjugador, un dels que més diners ha guanyat a la història de l'NBA, vol conscienciar el joves professionals perquè no acabin arruïnats quan es retirin

Actualitzat

L'exestrella de l'NBA Shaquille O'Neal va fer una confessió impactant divendres al canal CNN nord-americà. Al bell mig d'una tertúlia amb Charles Barkley sobre els problemes dels esportistes professionals per administrar les fortunes que guanyen un cop s'han retirat, el quatre vegades guanyador de l'anell va explicar com, després d'haver signat el seu primer contracte, als 20 anys, no va trigar ni una hora a gastar-se un milió de dòlars.

Matisant-ho una mica, Shaq va fer veure que havia estat un acte més noble que eixelebrat: "El primer que volia fer era alliberar els meus pares de les feines. Em vaig gastar un milió de dòlars en 45 minuts aproximadament, però ho vaig fer perquè realment s'ho valia."

Després va detallar més la llista de despeses: "Vaig fer feliç la meva mare, li vaig deixar la casa pagada; va tenir un cotxe que no s'hagués imaginat ni en somnis que arribaria a conduir, un Mercedes-Benz. Al meu pare n'hi vaig comprar un altre, i un altre per a mi. Em sentia bé."

O'Neal va jugar 19 temporades a l'NBA, en les quals va guanyar uns 300 milions de dòlars, comptant només els contractes esportius, i no els publicitaris ni els artístics (va fer pel·lícules a Hollywood i també va gravar discos).

L'objectiu de la confessió era conscienciar els joves esportistes que han de mirar per administrar bé les seves fortunes, i, juntament amb Barkley, va donar alguns consells sobre com fer-ho. Un estudi recent ha revelat que el 60% del jugadors de l'NBA acaben arruïnats als pocs anys d'haver-se retirat.

Anar al contingut