Eder Sarabia dóna instruccions mentre Quique Setién observa el partit (Enric Fontcuberta / EFE)
Barça

Setién: "No podem fer sempre el que volem, és positiu que haguem defensat bé"

El tècnic del Barça ha justificat el replegament del seu equip pel marcador i per les dificultats que els plantejava el Nàpols. El cantàbric assegura que l'equip està en un bon estat físic i creu que divendres, contra el Bayern, no hi haurà favorits

Jordi SunyerActualitzat

El tècnic del FC Barcelona, Quique Setién, ha elogiat la prestació defensiva del seu equip en la victòria d'aquest dissabte contra el Nàpols (3-1). El cantàbric ha argumentat que "hi ha molts equips que també han de defensar quan toca, i nosaltres avui ho hem fet bé", i ha assegurat que el seu equip no pot adoptar una perspectiva ofensiva durant tot el partit:

"No tenim tanta capacitat ni som tan bons com per controlar el partit durant els noranta minuts. I s'ha de comptar amb el rival. Al Nàpols és molt difícil robar-li la pilota, i per moments hem pressionat bé, però quan sortien realitzaven molts canvis d'orientació i ens costava. Com que prevèiem aquesta situació, per això hem replegat i hem mirat de ser consistents a la nostra àrea. No ens agrada haver de córrer darrere la pilota, però el Nàpols és un equip molt complicat, amb molts registres."

Setién no ha volgut donar explicacions del per què i el moment dels únics dos canvis que ha realitzat ("han estat les circumstàncies del partit") i ha assegurat que el seu equip està bé físicament:

"Entenc que es pugui pensar que, perquè ens hem replegat, no estem bé físicament. però, quan hem sortit, ho hem pogut fer amb força, l'únic que ens ha faltat ha estat inspiració per finalitzar les accions."

El tècnic blaugrana confia en què Messi estigui a punt pel partit contra el Bayern ("té un cop fort, demà li farà més mal, però espero que no tingui problemes"), i creu que divendres a Lisboa no hi haurà favorits.

"En aquest nivell, no hi ha favorits. Nosaltres tenim el millor jugador del món, i el Bayern té Lewandowski, que ha marcat 13 gols a la Champions. Qualsevol pot guanyar. Cal fer les coses molt bé i encertar, perquè en aquests partits, tot radica en tenir encert."

Sergi Roberto, d'esquena, observa la jugada del segon gol del Barça (Albert Gea / Reuters)

Sergi Roberto, a la sala de premsa del Camp Nou, ha reconegut que ha acabat "cansat" el partit, però ha afegit que "en aquests partits s'ha de saber patir i córrer". El reusenc ha justificat el conservadorisme de la segona part:

"Hem tingut el partit controlat tot i que no hem tingut la pilota com nosaltres volem. Al final, ells ens marcaven a l'home, però sabíem que, amb el resultat de l'anada, era molt important que no ens fessin gols, i al final ho hem aconseguit."

El migcampista blaugrana ha mostrat la seva confiança en l'equip de cara al partit contra el Bayern, "un rival que serà totalment diferent al Nàpols", segons ha comentat. Per Sergi Roberto, "un equip que no estigui encertat en un partit, ara, pot quedar fora de la Champions, i hem d'observar els punts febles del Bayern i actuar en conseqüència."

Luis Suárez celebra el seu gol de penal contra el Nàpols (Albert Gea / Reuters)

Mentrestant, Luis Suárez, en declaracions a Movistar+, ha justificat la precaució blaugrana a la segona meitat.

"Sabíem al que havíem de sortir a la segona part, perquè vèiem a venir que ens pressionarien, que tindríem pocs espais i que ells ens podrien generar ocasions. Són un equip que genera moltes ocasions a la seva lliga i sabíem que aquí també en tindrien. Estem contents per la primera part que hem fet."

Suárez ha destacat la importància d'avançar-se en el marcador i s'ha mostrat optimista de cara al duel contra el Bayern: "són un dels candidats, però nosaltres també. A partit únic, depèn de qui dels dos ho fa millor, i tots dos tenim possibilitats."

Gennaro Gattuso, a la banda del Camp Nou durant el partit d'aquest dissabte (Enric Fontcuberta / EFE)

El tècnic del Nàpols, Gennaro Gattuso, ha lamentat els errors que ha comès el seu equip, segons ell, clau per entendre la derrota en un bon partit del seu equip.

"Faria el mateix que he fet en aquest partit. Hem jugat con havíem de jugar. Hem comès alguns errors que hem pagat molt cars, però la mentalitat de l'equip ha estat fantàstica. Hem creat moltíssim, els nostres números són importants, ara bé, si es cometen els errors que hem comès amb els jugadors que té el Barça, clar que podem perdre. Sento molta amargor."

Gattuso ha lamentat haver donat avantatge a un Barça "que ja no fa la pressió com fa set o vuit anys. Hi ha dos o tres jugadors que mai fan la primera pressió sistemàticament. Després, és cert que nosaltres també fèiem la pressió alta", i ha criticat l'arbitratge. Segons Gattuso, el gol de Lenglet no s'havia d'haver concedit per una falta clara del defensor francès: "no entenc com l'àrbitre no ho ha vist."

Anar al contingut