Quique Setién observa el joc amb Messi davant seu (Alberto Estévez / EFE)
El derbi

Setién: "no hem estat brillants i al final hauríem hagut de ser més conservadors"

El tècnic blaugrana ha reconegut que l'ha sorprès que l'Espanyol jugués amb tres centrals però ha afirmat que "ens costarà sempre" derrotar equips ordenats com el blanc-i-blau. Suárez, mentrestant, ha elogiat Griezmann i el plantejament "periquito"

El tècnic del Barça, Quique Setién, ha admès que el seu equip no ha estat "brillant" en la victòria d'aquest dimecres contra l'Espanyol i ha assegurat que el seu equip ha d'aprendre a ser més "conservador" en determinats moments:

"Hem de millorar en aspectes com ara les contres que concedim, i mirar de ser més prudents en moments com els del final del partit, en què l'Espanyol jugava a arriscar-ho tot i ens ha compromès."

Setién, amb tot, ha valorat la dificultat d'aconseguir el triomf contra un rival amb un plantejament tan defensiu i ben executat com el de l'Espanyol:

"Equips com aquests ens costaran sempre, és molt difícil jugar contra ells, cal molta precisió quan arribes a la seva àrea fins i tot buscant l'amplitud amb els laterals. Veig molts equips que guanyen els seus partits per 1-0 amb molta dificultat, hi ha molta igualtat i aconseguir dos gols d'avantatge contra un rival pel qual guanyar aquí podia ser una de les satisfaccions de la temporada no és fàcil. I feia temps que l'Espanyol no jugava amb tres centrals, no teníem clar si ho farien... i jo no sóc endeví"

El cantàbric també ha valorat l'expulsió d'Ansu Fati, que ha impedit "que l'equip tingués més amplitud i més desequilibri i, d'aquesta manera, pogués generar més espais per dintre". El tècnic blaugrana ha relatat la conversa que ha tingut amb Fati després del partit:

"Ha tingut molta humiltat, ha vingut a parlar amb mi perquè li ha sabut molt greu el que ha passat. Ha estat una acció que no era provocada, ha anat a la disputa en una acció que, vista per televisió, sembla més dura del que és al camp. Ha estat una acció fortuïta."

Setién ha descartat que el cansament dels jugadors que van jugar a Vila-real i que avui han repetit presència a l'onze sigui la causa del discret joc del Barça, i també ha opinat sobre el descens de l'Espanyol: "si agafem el partit d'avui, està clar que no mereixerien baixar, però aquesta és una lluita que dura trenta-vuit jornades, i no es baixa mai per un mal partit."

D'altra banda, l'autor del gol blaugrana, Luis Suárez, ha justificat la discreta prestació del seu equip pel desgast del partit del Vila-real i "per les virtuts del rival, que ha plantejat el partit molt bé, amb cinc defenses, i ens ha deixat poc espai". Suárez s'ha marcat com a objectiu per a l'equip guanyar tots els partits que queden per aspirar a la Lliga i ha assenyalat que, "tot i que esperem que el Madrid punxi, hem de pensar en nosaltres". L'uruguaià ha tingut bones paraules per la feina d'Antoine Griezmann en els dos últims partits.

Anar al contingut