Monty Williams, entrenador dels Suns, parla amb Ricky Rubio, el seu director de joc (Reuters)
Bàsquet

Setena victòria seguida dels Phoenix Suns, que mantenen les opcions de play-off a falta d'un partit

Els de Ricky Rubio s'imposen també als Sixers (117-130) i arriben a la jornada final empatats amb els Grizzlies

Actualitzat

Els Phoenix Suns continuen entestats a protagonitzar un conte de fades al Walt Disney Resort d'Orlando. Arribats a la bombolla gairebé sense opcions, Ricky Rubio i els seus companys han anat superant tos els rivals que se'ls han presentat per demostrar que no venien per fer un paper decoratiu, sinó per competir fins al final. I així, han anat encadenant triomfs per arribar a la jornada final amb possibilitats de continuar en competició.

Els Suns s'han desfet també dels Philadelphia Sixers (117-130) per sumar el setè triomf seguit. Cert és que els Sixers, minvats per les absències per lesió de jugadors importants, com Joel Embiid o Al Horford, no ha presentat la seva versió competitiva, però per si hi hagués dubtes, Devin Booker (35 punts) ha mantingut el seu bon nivell per assegurar el triomf dels Suns. Ricky Rubio, amb 16 punts i 10 assistències, ha dirigit l'equip amb encert i imaginació.

La lluita per la vuitena plaça de la Conferència Oest ha tingut un canvi significatiu: una nova derrota dels Memphis Grizzlies -aquest cop a mans dels Celtics (107-122)- i el triomf dels Blazers davant els Dallas Mavericks (131-134) situa els de Portland en el vuitè lloc gràcies a un Damian Lillard en estat de gràcia: 61 punts ha anotat Dame, amb 9 triples de 17 intents, igualant la seva millor marca en el bàsquet professional.

 

 

Els Suns estan obligats a guanyar els Mavericks de Luka Doncic i Kristaps Porzingis en l'última jornada i a esperar els resultats dels rivals si volen ser al "play-in", el partit de desempat entre  vuitè i novè a dos partits, amb l'avantatge per al vuitè, que guanyant un dels dos partits passa.

La imatge de la jornada s'ha produït en el triomf dels Milwaukee Bucks sobre els Washington Wizards (113-126). El jugador-franquícia dels Bucks, Giannis Anteotokounmpo, ha estat expulsat per donar un cop de cap a Moritz Wagner.

 

 

Resultats de la jornada:
Sacramento Kings - New Orleans Pelicans, 112 - 106
Washington Wizards - Milwaukee Bucks, 113 - 126
Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers,131 - 134
Memphis Grizzlies - Boston Celtics, 107 - 122
Philadelphia Sixers  - Phoenix Suns, 117 - 130
San Antonio Spurs - Houston Rockets, 123 - 105
Orlando Magic - Brooklyn Nets,  96 - 108

Anar al contingut