Guillem Cabestany, actual selecconador masculí, en una imatge d'arxiu
Hoquei patins

Set catalans i set catalanes al Mundial d'hoquei patins

Guillem Cabestany i Ricard Muñoz han donat les seves llistes per als World Skate Games de l'Argentina

Actualitzat

La ciutat argentina de San Juan, la capital sud-americana de l'hoquei patins, acollirà aquest mes de novembre el Mundial de l'especialitat, tant masculí com femení. Els dos seleccionadors espanyols, Guillem Cabestany i Ricard Muñoz, ja han donat a conèixer les seves respectives convocatòries, formades per una majoria de jugadors i jugadores catalans.

 

 

A la llista masculina l'equip més representat és el Barça, que hi aporta 3 jugadors: Sergi Fernández, Pau Bargalló i el gallec Ignacio Albart. Pel Reus Deportiu, de la seva banda, hi va Sergi Aragonès. Els altres jugadors catalans convocats militen en equips portuguesos: Xavi Malián (Porto), Nil Roca (Benfica) i Ferran Font (Sporting).

L'HC Palau, vigent campió d'Europa, és el nucli de la selecció femenina amb la presència de 5 jugadores: Laura Vicente, Berta Busquets, Laura Puigdueta, Mariona Colomer i Aina Florenza. Anna Salvat (Vila-sana) i Anna Casarramona (Manlleu) completen la nòmina catalana a la llista de Ricard Muñoz.

Les seleccions espanyoles afronten el Mundial amb l'etiqueta de favorites a les dues categories. En homes, Espanya ha guanyat 7 dels 10 mundials disputats aquest segle, però en l'edició passada, disputada a Barcelona, va quedar tercera darrere Portugal i l'Argentina. En categoria femenina, el combinat espanyol ha conquerit els tres últims Mundials de forma consecutiva.

 

Anar al contingut