Serguei Rebrov, entrenador del Ferencváros, en una imatge d'arxiu
Lliga Europa

Serguei Rebrov: "No estem aquí per recuperar records, sinó per jugar a futbol"

L'entrenador ucraïnès del Ferencváros, un dels botxins del Barça a la Champions de 1997 amb el Dinamo de Kíev juntament amb Andrei Xevtxenko, guarda un gran record d'aquell partit al Camp Nou però se centra en el present amb el conjunt hongarès

Actualitzat

El Ferencváros, el rival de l'Espanyol en la primera jornada de la fase de grups de l'Europa League, ha fet un últim entrenament a l'RCDE Stadium, l'escenari del partit. L'equip hongarès és l'actual campió de Lliga del seu país, però va quedar eliminat a les prèvies de la Champions i per això va anar a parar a la Lliga Europa.

El tècnic de l'equip de Budapest és l'ucraïnès Serguei Rebrov, que jugava en el Dinamo de Kíev que va eliminar el Barça el 1997. Curiosament, aquesta ha estat la primera pregunta que li han fet a la roda de premsa.

"Esclar que me'n recordo, és un gran record per a tot el Dinamo de Kíev. Però ara tinc una altra feina en un altre club. No estem aquí per recuperar records, sinó per jugar a futbol i fer-ho tan bé com sabem".

A Rebrov li preguntaven per un partit de la Lliga de Campions del desembre de 1997, un Barça-Dinamo de Kíev al Camp Nou. L'equip de Louis van Gaal estava obligat a guanyar per quedar primer o segon de grup i seguir endavant en la competició, però es va topar amb la parella de dos joves davanters gairebé desconeguts, Rebrov i Andrei Xevtxenko, que seria Pilota d'Or, set anys després.

Xevtxenko va ser l'autor dels tres primers gols en la primera part. El 0 a 1 i el 0 a 2, gràcies a dues males sortides del porter Vítor Baía, que reapareixia. El tercer, en transformar un penal que li havien fet a ell mateix, a punt d'arribar al descans. Només començar, Sergi Barjuan va ser expulsat per doble amonestació i l'actual entrenador del Ferencváros va fer el definitiu 0 a 4 en aprofitar una falta d'entesa entre Baía i el "Chapi" Ferrer.

Anar al contingut