ALPINISME

Sergi Mingote es relaxa amb una classe de ioga a 5.000 metres

Tot els alpinistes i xerpes són al camp base del K2, a 5.200 metres, esperant una millora del temps per seguir equipant la muntanya

Sergi Mingote i la resta de l'expedició de Seven Summits són al camp base, a 5.200 metres, del K2, esperant la millora de les condicions ambientals. El mal temps impedeix als alpinistes treballar a la muntanya. El vent bufa entre 25 i 35 km/h, amb ratxes de 45 km/h, i les temperatures oscil·len entre -24 i -35 graus.

 

Inicialment, aquesta aturada obligada li ha anat bé a l'alpinista català per superar uns petits problemes gastrointestinals després d'arribar del camp 2. Mingote, en companyia del xilè Juan Pablo Mhor, entre el 2 i 4 de gener, va passar dues nits al camp 1, a 6.000 metres, i l'última al camp 2, a 6.760 metres. L'aclimatació i el seu treball als camps d'alçada han començat sense incidències, però ha permès reflexionar sobre el que els espera.

"Em trobo bé. Els meus amics també. Però les nostres cares i els nostres cossos comencen a degradar-se dia a dia. El desgast aquí, a 5.000 metres, i a gairebé 30 graus sota zero, és molt alt, i això potser és més dur que la mateixa escalada."

 

                Sergi Mingote, sobre l'espera al camp base, ha reconegut:

 

"El vent continua i sembla que no donarà treva durant els propers dies. Ara comença una guerra psicològica contra un mateix. Les preguntes comencen a aparèixer: què estic fent aquí? Ja han hagut d'evacuar dos companys. Quin sentit té això? Serà una muntanya impossible a l'hivern? I a totes aquestes preguntes trampa que fa el teu cervell, has de saber contestar des de la racionalitat i la calma. Els nostres caps manen més del que ens creiem, i hem de saber gestionar aquests moments difícils o el nostre somni es pot donar per perdut. Per gestionar això, utilitzo la millor de les meves actituds, els màxims somriures diaris i entreteniments que facin passar les hores."

 

 

La jornada ha estat marcada per una classe conjunta de ioga.

 

"Ha fet que el dia fos molt més suportable gràcies a un matí de rialles juntament amb els meus companys. El nostre company búlgar Atanas Skatov ens ha ofert una classe particular de ioga que ens ha carregat d'energia. Moments com aquests són els que fan que el nostre dia a dia sigui millor. I, a més, que puguem reforçar el nostre cos i esperit, alineant les nostres ganes d'ascendir la muntanya amb la nostra capacitat de resistència davant les dificultats."

 

De moment, el que ha arribat més amunt és el nepalès Nirmal Purja, que en companyia de dos membres del seu equip ha equipat la muntanya fins als 7.050 metres, on hi ha la zona anomenada Piràmide Negra. Una paret molt vertical entre el camp 2 i 3, que és a una alçada de 7.350 metres.

Anar al contingut