Serena Williams i Bianca Andreescu, finalistes de l'Open dels Estats Units (Reuters)
Tenis

Serena Williams i Bianca Andreescu jugaran la final de l'Open dels Estats Units

Williams buscarà amb 37 anys el seu 24è Grand Slam després de desfer-se de Svitolina, mentre que Andreescu, de 19 anys, es planta a la seva primera final gran, en superar Bencic

Actualitzat

La final femenina de l'Open dels Estats Units depararà un duel generacional com no s'havia viscut en un escenari similar a l'era moderna: Serena Williams, a punt de fer 38 anys, s'enfrontarà amb Bianca Andreescu, de 19. 

Williams s'ha desfet en dos sets d'Elina Svitolina (6-3, 6-1) en un matx sense història i amb molt d'ofici per part de la de la nord-americana, que ha guanyat pràcticament tots els punts importants. La ucraïnesa ha desaprofitat fins a 6 pilotes de trencament i no ha tingut mai opció al triomf. 
 
Andreescu, de la seva banda, tampoc no ha perdut cap set davant Belinda Bencic (7-6, 7-5), en un duel de joves promeses cridades a integrar l'elit del tenis mundial juntament amb Osaka, tot esperant Coco Gauff. Després d'emportar-se el primer set en al "tie-break" (7-3), Andreescu ha demostrat la seva força aixecant un 2-5 en contra a la segona mànega i guanyant 5 jocs seguits per endur-se el partit. 

Buscant el 24è Grand Slam

El de dissabte serà un matx molt especial per a Serena, que busca el seu 24è Grand Slam, fet que li permetria igualar Margaret Court i compartir amb ella el privilegi de ser l'esportista -home o dona- amb més Grand Slams al seu palmarès. De fet, quan Andreescu va néixer, Serena ja havia guanyat el seu primer títol important, l'Open dels EUA del 1999.  

Per a la nord-americana, guanyar a Nova York suposaria una oportunitat més de tornar a ser la jugadora dominant que era abans de la seva baixa per maternitat. Des del seu retorn, Williams ha jugat tres finals de Grand Slam, una Flushing Meadows i dues a Wimbledon, sense emportar-se'n cap. 
 
Però per aconseguir-ho, haurà de superar la il·lusió de Bianca Andreescu, que, amb 19 anys i en la seva primera participació en el quadre principal, s'ha plantat a la final. El duel permetrà reeditar el que ja havien de mantenir les dues jugadores a la final del torneig de Toronto, a l'agost, i que no es va resoldre perquè Serena va abandonar per lesió.
Anar al contingut