Coco Gauff ha irromput amb força en el tenis femení (Reuters)
Tenis

Coco Gauff sorprèn Naomi Osaka a l'Open d'Austràlia

La nord-americana de 15 anys supera la vigent campiona de l'Open d'Austràlia i número 2 mundial en dos sets

Actualitzat

Coco Gauff continua sent la sensació a l'Open d'Austràlia. Als seus 15 anys, la jove nord-americana ha demostrat que ja està preparada per assumir grans reptes i ha eliminat la vigent campiona, Naomi Osaka, en només dos sets (6-3, 6-4). Gauff afronta el torneig com a 67a jugadora mundial, i en la primera ronda havia eliminat Venus Williams.  

Gauff encarna el relleu generacional al tenis femení, que ha viscut l'altra cara de la moneda en els casos de Serena Williams i Caroline Wozniacki. El somni de guanyar el 24è Grand Slam tampoc es farà realitat per a Serena a Austràlia 2020. La tenista nord-americana ha caigut en tercera ronda davant la xinesa Qiang Wang i no podrà igualar la mítica marca de Margaret Court, almenys de moment. La jornada ha estat de comiats. En el cas de Caroline Wozniacki, es tracta d'un comiat definitiu. La danesa, de 29 anys, deixa enrere una carrera amb 30 títols i la satisfacció d'haver estat número 1 mundial, l'any 2010.

Serena Williams no passa de 23

Serena no ha fet honor al seu nom davant Qiang Wang i s'ha mostrat massa impacient i precipitada davant una rival que havia escombrat uns mesos abans, a l'Open dels Estats Units. Els seus 56 errors no forçats han estat molt ben aprofitats per la jugadora xinesa, que, basant-se en un joc sòlid, ha protagonitzat la gran sorpresa de la jornada. La nord-americana, que va guanyar l'últim dels seus 23 Grand Slams a Melbourne l'any 2017, continua convençuda que encara té corda per afegir-ne més. "Si no, no em prendria la molèstia de saltar a les pistes", ha dit una Serena molt enfadada amb ella mateixa. 

Serena Williams en un moment del partit davant Qiang Wang (Reuters)

L'adeu de Wozniacki

Wozniacki, per la seva banda, ha protagonitzat un adeu emotiu i ple d'agraïment. "Ploro però soc feliç. Estic agraïda al tenis, que m'ho ha donat tot", comentava la danesa, que fa un mes va decidir que Austràlia, on va guanyar el seu únic Grand Slam l'any 2018, era el lloc idoni per penjar la raqueta. Després de superar dues rondes i posposar l'hora dels adeus, el moment ha arribat finalment en caure davant la tunisiana Ons Jabeur, que l'ha superada en tres sets ajustats: 7-5, 3-6, 7-5.   

Caroline Wozniacki, en braços del seu pare i entrenador, Piotr Wozniacki, en el moment del seu comiat (Reuters)

Resultats de la jornada
Individual femení (3a ronda):
Ashleigh Barty (AUS/N.1) bat Elena Rybakina (KAZ/N.29) 6-3, 6-2
Alison Riske (USA/N.18) bat Julia Görges (GER) 1-6, 7-6 (7/4), 6-2
Maria Sakkari (GRE/N.22) bat Madison Keys (USA/N.10) 6-4, 6-4
Petra Kvitova (CZE/N.7) bat Ekaterina Alexandrova (RUS/N.25) 6-1, 6-2
Ons Jabeur (TUN) bat Caroline Wozniacki (DEN) 7-5, 3-6, 7-5
Qiang Wang (CHN/N.27) bat Serena Williams (USA/N.8) 6-4, 6-7 (2/7), 7-5
Cori Gauff (USA) bat Naomi Osaka (JPN/N.3) 6-3, 6-4
 

 

Anar al contingut