Futbol Sala

El Barça fa el miracle a la pròrroga i es classifica per a la final de la Champions (4-5)

Els blaugrana culminen la gran remuntada contra un Benfica que ha marxat al descans amb un 3-0 a favor. Diumenge, a les 17.00, per Esport3, la reedició de la final de l'any passat davant l'Sporting de Portugal

Redacció Esport3Actualitzat

Èpica a Riga. Els blaugranes han signat un partit que passarà a la història després d'una remuntada memorable contra un Benfica que ha marxat al descans amb un 3-0 a favor. Els gols de Matheus, André Sousa en pròpia porteria, Ferrao amb un cop d'esperó espectacular des de fora l'àrea, Dyego i Adolfo, a la pròrroga, han permès culminar el miracle dels de Jesús Velasco (4-5).

Primera part amb polèmica

El partit ha començat amb un desajust defensiu del Barça als 41 segons de partit ha permès al Benfica obrir el marcador i encarrilar la semifinal de la Champions League a l'Arena Riga (Letònia). El porter Dídac ha fet penal a Rocha. L'iranià Tayebi ha transformat la pena màxima i ha posat en safata l'eliminatòria als portuguesos. En el minut 9 ha pujat el 2 a 0 després que André Coelho perdés una pilota davant la pressió de Rocha, que ha sortit fora de la línia, però els àrbitres no han assenyalat res. El jugador del Benfica no ha perdonat davant de Dídac. Era el 2 a 0. Poc després, el Barça ha disposat de dues grans ocasions per marcar: la primera a càrrec d'Adolfo a la mitja volta, però no ha sorprès el porter André Sousa. Poc després, un xut a rebentar de Ferrao que novament Souza ha refusat.

Pito, en una jugada del partit (FCB)

La pressió blaugrana sobre l'àrea del Benfica era total. No obstant, la jugada del possible 2 a 1, amb un xut de Marcenio a boca de canó que ha acabat al pal i ha propiciat el 3 a 0. Rocha ha aprofitat la pilota, però Dídac ha refusat en primera instància, però Afonso Jesús ha fet el 3 a 0 amb què s'ha arribat al descans.

Una segona part memorable marcada pels pals

La reacció del Barça ha aparegut als 20 segons del començament de la segona part. Matheus, des de la frontal de l'àrea, ha marcat el primer gol blaugrana.  

Els jugadors de Jesús Velasco no han afluixat i han continuat pressionat. Marcenio i Dídac han enviat la pilota al travesser. 7 pals en tot el partit. A falta de 9 minuts pel descans, Ferrao ha fet un gol marca de la casa de taló.

L'equip català estava llançat a l'atac i Dyego ha fet l'empat 3. El Benfica tenia seriosos problemes per frenar el Barça que, a dos minuts i 50 segons per al final, s'ha avançat per primer cop amb un gol de Dyego després d'una gran acció personal. El golàs ha merescut la cançó del narrador d'Esport3, Xavier Lorente, dedicada al "Rovelló".

El Benfica ha tingut sort, i tot seguit, en la primera acció amb porter jugador Ivan Chishkala, ha empatat a 4. El partit ha anat a la pròrroga. Tot feia pensar en la tanda de penals, però a 17 segons Adolfo ha donat la classificació al Barça per a la final de la Champions.

Com a curiositat, el partit ha suposat el rècord d'assistència en un partit de futbol sala a Letònia, amb més de 4.000 espectadors, una xifra que s'espera superar en el partit decisiu de la màxima competició. Diumenge, a les 17.00, per Esport3, el Barça buscarà la seva quarta Copa d'Europa en la reedició de la final de l'any passat davant l'Sporting de Portugal.

L'Sporting de Portugal ja espera a la final

Si vol conquerir aquesta Champions, el Barça haurà de guanyar a la final l'actual campió de la competició, l'Sporting de Portugal. L'equip entrenat per Nuno Dias s'ha desempallegat amb facilitat de l'ACCS FC francès a la primera semifinal. El barceloní Esteban, que va recalar a les files portugueses al març després d'haver iniciat la temporada al conjunt moscovita del KPRF, ha obert el marcador d'un partit que ha acabat amb el resultat de 2-6.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut