Atletisme

Sebastien Coe anuncia una revolució de l'atletisme mundial per fer-lo més atractiu als aficionats

El president de la Federació Internacional d'Atletisme planteja eliminar proves, retallar la durada dels campionats del món i fer més proves aprofitant l'entorn urbà

Actualitzat

El president de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF), Sebastian Coe, ha anunciat una revolució en l'atletisme de cara al pròxim mundial que es disputarà a Doha d'aquí a dos anys. Segons Coe, aquests canvis marcaran l'atletisme dels pròxims 30 anys i van des d'eliminar proves fins a retallar la durada dels campionats del món o fer més proves aprofitant l'entorn urbà. Coe fins i tot ha arribat a qüestionar les pistes actuals d'atletisme i ha dit que no tenen per què ser de 400 metres.

Ell mateix ha dit que són canvis radicals respecte de com estem acostumats a veure l'atletisme en aquests moments. Ha aclarit que fins ara s'ha dedicat a netejar la Federació Internacional d'Atletisme i a deixar-la lliure de corrupció, però que ara la seva feina se centra a reformar l'atletisme mundial i a posar les bases de l'atletisme del futur.

Coe vol fer més atractiu l'atletisme per als aficionats. És per això que està disposat a eliminar algunes proves atlètiques, a reduir la durada dels campionats del món (en l'actualitat és de 10 dies) i a incloure només semifinals i finals.

Coe reformarà ja per a la temporada que ve les proves de la Lliga del Diamant, però la reforma no es quedarà aquí, ja que les propostes que vol tirar endavant la Federació Internacional d'Atletisme són molt més ambicioses. Coe aposta per fer més proves en l'entorn urbà, no només la marató i la marxa, i vol dissenyar l'atletisme del futur. Tot s'està estudiant ara mateix, però no seria estrany veure uns 100 metres fora de l'estadi o córrer en una pista de 300 metres. L'atletisme del futur és ara mateix al cap de Sebastian Coe.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut