Jocs Olímpics

Sarkozy no descarta la possibilitat d'un boicot als Jocs de Pequín per la repressió al Tibet

El president de França, Nicolas Sarkozy, no descarta la possibilitat d'un boicot als Jocs Olímpics de Pequín. Ho ha dit aquest dimarts en unes declaracions en què demana responsabilitat i contenció a les autoritats xineses. Al mateix temps, ha començat a l'Índia el recorregut d'una torxa alternativa que ha promogut el Congrés de la Joventut Tibetana, que denuncia la repressió que està patint el poble tibetà i demana el boicot als jocs. El govern a l'exili diu que han mort ja 140 persones des que van començar les protestes.

Actualitzat
No tanco la porta a cap opció, però crec que és més prudent reservar les meves respostes al desenvolupament concret de la situació", ha respost Sarkozy a la pregunta sobre la possibilitat d'un boicot a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics de Pequín.

França ha demanat el final de la violència que, segons el govern tibetà a l'exili, ha provocat ja la mort de 140 persones. Sarkozy ha demanat a la Xina que comprengui la preocupació internacional. "Vull -ha dit el president francès- que comenci el diàleg i graduaré la meva resposta en funció de la resposta que donin les autoritats xineses.
Anar al contingut