L'equip de relleus 4x400 ha guanyat la seva sèrie amb 3:06.98 (@atletismoRFEA)
Atletisme

Bernat Erta, plata al relleu 4x400 del Mundial de Belgrad

El lleidatà, últim rellevista de l'equip espanyol, només s'ha vist superat a l'última volta pel representant belga

Redacció Esport3Actualitzat

El lleidatà Bernat Erta s'ha penjat la medalla de plata a la final del relleu 4x400 del Mundial indoor de Belgrad. Erta ha estat l'últim rellevista de l'equip espanyol i només s'ha vist superat a l'última volta pel representant de Bèlgica, país que ha aconseguit l'or. Els Països Baixos han estat bronze.

El relleu espanyol, format per Bruno Hortelano, Iñaki Cañal i Manuel Guijarro, a banda d'Erta, ha pogut rebaixar la marca de les semifinals en setze centèsimes i deixar el crono en 3:06.82.

A la final d'aquest diumenge no hi eren els Estats Units, onze vegades campions, per la lesió a les eliminatòries del seu últim rellevista, Isaiah Harris.

Adel Mechaal, setè

Adel Mechaal afrontava la final de 3.000 com un dels favorits, però finalment ha quedat setè.

L'etíop Barega ha arrencat marcant el ritme i després del primer 1.000 ha cedit als dos kenians Ebenyo i Krop el liderat. Carrera tàctica, en què l'etíop Girma liderava al pas del 2.000 amb Mechaal al grup de capçalera. Però, a falta de 400 metres, Mechaal ha perdut les forces i Barega ha accelerat cap a la victòria.

Mechaal, setè a la final de 3.000 del campionat del món de Belgrad
Mechaal ha acusat el cansament i ha quedat setè (@atletismoRFEA)

"M'he trobat molt cansat aquests últims dies, em feien falta dos dies de descans, no ha pogut ser per part meva", ha dit Mechaal.

En la jornada inicial, celebrada divendres, Adel Mechaal ja va notar el cansament, del qual ha acusat directament la Federació Espanyola d'Atletisme.

Bernat Canet, debutant amb una gran marca

El barceloní Bernat Canet, campió d'Espanya de 60 metres llisos, s'ha acomiadat del campionat del món de Belgrad amb un regust agredolç. L'home més ràpid de Catalunya ha notat una fiblada al bessó durant l'escalfament de les semifinals dels 60 llisos però, tot i això, ha volgut córrer la prova trotant, sense competir.

 

Canet es va classificar per a les semifinals dels campionats del món de Belgrad amb una marca de 6,63, en una sèrie dominada pel nord-americà Christian Coleman, plusmarquista mundial, amb un crono de 6,51.

Invicte aquest any a Espanya, el velocista de l'Hospitalet de Llobregat, de 22 anys, partia amb la segona millor marca a la primera sèrie (6,61).

A la ronda prèvia, al davant seu, amb 6,45, només Christian Coleman, el gran favorit per guanyar la medalla d'or. Canet, que va córrer pel carrer 8, es va imposar a tot un campió d'Europa sota sostre, el txec Ján Volko (6,66).

Uns minuts abans, l'atleta Xènia Benach va ser desqualificada abans de disputar la tercera sèrie del 60 metres tanques per una sortida nul·la.

Benach no ha pogut contenir les llàgrimes després de la seva eliminació
Benach no va poder contenir les llàgrimes després de la seva eliminació (EFE)

La de Vilafranca no va poder contenir les llàgrimes després de la seva eliminació:

Tercer or espanyol de la història dels mundials indoor

El murcià Mariano García ha fet història en guanyar la tercera medalla d'or per a Espanya en uns mundials indoor d'atletisme. A Belgrad, García ha estat molt superior als seus rivals en la final dels 800 metres, amb una marca d'1:46.20.

Mariano García ha superat tots els seus rivals en la final dels 800 metres

El murcià ha estat el gran protagonista d'una simpàtica imatge en què se'l veu amb el mòbil a la mà, rebent centenars de felicitacions:

 

Debut mundialista de Sara Gallego

La barcelonina, campiona d'Espanya de 400 llisos en pista coberta, va quedar eliminada al Mundial de Belgrad amb un registre de 53,13 a la quarta sèrie.

Sara Gallego, eliminada als 400 metres a Belgrad
Sara Gallego, eliminada als 400 metres a Belgrad (Miguélez / @atletismoRFEA)

Amb una marca personal de 52,82, aconseguida aquest any, la barcelonina va haver d'enfrontar-se als revolts tancats del carrer 1.

En l'últim gir va reduir la distància amb el grup davanter, però va quedar en una insuficient cinquena posició:

"Volia baixar de 53 segons, ho tenia a les cames i m'havia entrenat bé, però no m'ha sortit. Ja està: ara a mirar cap al relleu i el 400 tanques."

Gallego també ha participat en la prova de relleus 4x400, en què ha quedat eliminada. L'equip format per Sara Gallego, Geena Stephens, Carmen Avilés i Laura Bueno ha estat cinquè en l'eliminatòria, amb un temps de 3:34.92, millor marca de l'any i segona millor històrica.

Duplantis, rècord del món amb 6.20 m

Mondo Duplantis no és d'aquest món. El saltador de pèrtiga suec ha estat la gran estrella de l'última jornada dels Mundials de Belgrad amb una marca de 6.20 metres.

Duplantis, en el moment d'aconseguir el record del món
Duplantis, en el moment d'aconseguir el record del món (EFE)
Anar al contingut