Arrenca el judici a Sandro Rosell, que s'enfronta a 10 anys de presó per blanqueig
Imatge d'arxiu de Sandro Rosell
Barça

Sandro Rosell: "Soc 100% innocent, no hi ha cas"

L'expresident del Barça ha parlat, en una entrevista a RAC1, de com encara el judici després de gairebé dos anys en presó preventiva

Actualitzat

Sandro Rosell ha concedit una entrevista que el programa "El món a RAC1" ha emès abans que comenci el judici a l'Audiència Nacional dilluns que ve. L'expresident del Barça s'enfronta als càrrecs de blanqueig de capital i de pertinença a organització criminal per un cas vinculat a la venda dels drets televisius dels partits de futbol amistosos de la selecció brasilera de futbol.

Després de gairebé dos anys en presó preventiva, Rosell manté que és innocent i es mostra indignat per la demora del judici i la mesura cautelar que l'ha privat de llibertat durant tant de temps:

"Soc innocent al 100%, no hi ha cas. Estic indignat. He passat per tots els estadis: dubte, sorpresa... Fins i tot, encara avui, pels meus advocats, tot plegat és surrealista. La meva família està trista i indignada. Per mi, el pitjor són els meus pares. M'han robat dos anys de la meva vida al costat dels meus pares i, a més, quan més ho necessiten, perquè són grans."

 

Sobre el cas, Rosell explica amb detall com van anar les gestions i assegura que no va cometre cap delicte en l'operació empresarial amb la Federació Brasilera:

"El que diu la Fiscalia és que el contracte entre ISE i la meva empresa, Uptrend, és il·legal perquè creuen que la meva empresa ha pagat comissions al president de la CBF. Primer, no he pagat cap comissió, ni un euro, a Ricardo Teixeira. I en cas que algú interpretés que sí, que -repeteixo- no és el cas, no hauria passat res perquè, al Brasil, no és il·legal. Insisteixo, no vaig pagar-li cap comissió."

 

A més, Rosell assegura que l'exjugador del Barça Romário va mentir en la seva declaració davant de la jutge perquè no li ha perdonat certes desavinences del passat:

"Una diligència amb Romário. La va fer per videoconferència i va mentir. Tot això es va investigar al Brasil. 17 senadors van fer un dictamen. 15 no hi van veure res, 2 van fer un vot particular. Un d'ells, Romário, que va ser l'únic que hi va veure alguna cosa. 15 no hi van veure res. Romário va enviar a la Fiscalia només la seva valoració: no va dir res del 15 a 2 al Senat."

"Crec que, primer, vol ser president de la Confederació Brasilera. Segon que, abans del Mundial de Corea i el Japó del 2002, Scolari el va deixar fora de la selecció i em va venir a veure a Nike quan jo treballava a Sud-amèrica per si li podia fer un contracte d'ambaixador de Nike o d'alguna cosa d'aquestes i li vaig dir que no."

"La tercera va ser que, quan jo vaig estar al Barça, em va venir a veure per saber si podíem col·locar al Barça B el seu fill Romarito. Vaig fer que els tècnics l'anessin a veure i em van dir que no estava preparat per jugar al B. Quan li vaig dir que no, es va emprenyar."

 

El fetge d'Abidal ha estat una altra de les qüestions sobre les quals l'expresident blaugrana ha volgut posar l'accent i ha desmentit qualsevol irregularitat:

"Seré molt breu. Quina animalada! Quina animalada! Per resoldre-ho, només cal que vingui el cosí i que ensenyi la cicatriu. Que citin a declarar tota la gent que hi havia al quiròfan i que van veure que aquell dia hi havia el cosí i Abidal. I el que més greu em sap és que posin en dubte el paper fonamental del que és, sens dubte, el millor sistema de trasplantaments del món, que, a més, es fa al Clínic."

 

En clau estrictament esportiva, Sandro Rosell ha valorat positivament la situació actual del Barça:

"Veig el Barça molt bé. Penso sincerament que seguim sent els millors i que el Madrid haurà de fer una gran inversió si no vol quedar-se enrere."

Anar al contingut