Barça

Sandro Rosell no dóna noms i preveu un traspàs de poders amb Laporta menys tens del que preveia

Sandro Rosell ha fet aquest matí la primera roda de premsa com a president electe del FC Barcelona, a la seva seu electoral, al carrer París. Molt satisfet pels seus 35.000 vots rebuts, Rosell confia que la transició serà més pacífica i amb més sentit comú del que es pensava, després de l'abraçada inesperada que va rebre de l'encara president Joan Laporta. Rosell no ha donat noms, ni de jugadors ni de càrrecs, ja que "els anuncis de l'estructura tècnica i executiva es començaran a fer el dia 1 de juliol", el mateix dia en què posarà la demanda que va prometre a Joan Laporta. Rosell no vol fallar al soci i té com a objectiu principal unir tot el barcelonisme.

Actualitzat
El primer que ha fet el futur president del Barça aquest matí ha estat llevar-se per fer dos petons a les seves filles abans que marxessin a l'escola. La pregunta ha estat clara: "Papi, has guanyat?". "Sí, he guanyat", li ha contestat. Per al soci 12556 començava un dia molt especial, una etapa que espera que no afecti la seva família. Per al seu pare va ser un dia molt feliç, i la seva mare "va plorar tot el dia".

Trucades obligades

Abans de començar la roda de premsa, el president electe del FC Barcelona, Sandro Rosell, ha volgut donar les gràcies "de tot cor" als mitjans de comunicació per la feina feta durant tots aquests dies. Després ha començat la roda de premsa, en què ha explicat que la primera trucada del dia no ha estat a Josep Guardiola, tal com va prometre, sinó al president actual, Joan Laporta, que s'ha posat a disposició del seu grup per al que calgui. Després sí que ha trucat a Josep Guardiola, amb qui ha tingut una conversa d'uns deu minuts, i amb qui es veurà aquesta setmana, sobretot per parlar sobre el que necessita en l'aspecte tècnic, i, entre altres coses, per tractar el tema del secretari tècnic, Aitor "Txiki" Begiristain. D'aquesta conversa en dependran moltes decisions posteriors. A Rosell li agradaria que Guardiola continués al Barça els sis anys de mandat, però tant de bo que "Pep Guardiola sigui el Ferguson del Barça. Però encara més, espero que en Pep sigui el Franz Beckenbauer del Barça": jugador, entrenador i president.

Sobre la seva victòria per golejada a les eleccions, Rosell ha confessat que no s'esperava un resultat tan contundent i també ha explicat que no s'esperava l'abraçada de Joan Laporta. Ara, però, "el més important no és el que vaig sentir ni el que em va dir, sinó que les coses es facin amb seny". El president electe, que no ha volgut revelar les paraules que li va dir Laporta a l'orella, ha assegurat que no es perdonaria "fallar al soci". "En democràcia el que treu més vots està legitimat per governar; amb més vots, encara et sents amb més suport."

El tema Cesc Fàbregas serà, de ben segur, un dels que tractarà amb Laporta, però ha dit que l'opinió del soci, sortida ahir d'una enquesta en què es negaven a pagar més de 40 milions d'euros pel català, era molt sàvia. "Si en Pep confirma que l'interessa, hi posarem bona voluntat."

Sobre el president d'honor, Rosell ha dit que no havia pensat a trucar-li, que potser sí que ho hauria de fer, però és que "Johan Cruyff és a Sud-àfrica, no hi havia pensat". Poques paraules, però molt clares. Pel que fa a noms propis, cap ni un. Rosell ha assegurat que "els anuncis de l'estructura tècnica i executiva es començaran a fer el dia 1 de juliol", el mateix dia en què posarà la demanda que va prometre a Joan Laporta, tot i que espera que no entorpeixi el traspàs de poder entre tots dos.

Tres objectius

Sandro Rosell ha definit clarament tres objectius de cara a aquest mandat que començarà. El primer, mantenir el nivell esportiu; el segon, unir tot el barcelonisme, i el tercer, i el més curiós, que "d'aquí a sis anys diguin de nosaltres (els 18 membres) que som gent normal". "Hem d'aprendre a estimar més els nostres exjugadors, des del club s'ha de fer un esforç més." Migueli, Rexach i Amor són tres noms que Rosell creu que s'han de recuperar per al club. "Som aquí per unir i no pas per separar. Un dels nostres objectius és unir el barcelonisme."

Pel que fa al bàsquet, el president electe ha confirmat la continuïtat de Chichi Creus i Xavi Pascual. Sandro Rosell també ha explicat que ha rebut felicitacions, a través de missatges, de vuit clubs espanyols, entre els quals hi ha l'Espanyol i el Reial Madrid. Sobre la catalanitat del club, Rosell ha dit que "és innegable, i mai no hi renunciarem. Però mai no barrejarem Barça i política".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut