Barça

Sandro Rosell fa balanç dels sis primers mesos de mandat elogiant l'equip i assumint alguns errors de comunicació

El president del Barça, Sandro Rosell, ha comparegut en roda de premsa per fer balanç dels seus primers sis mesos al capdavant del club barcelonista. Ha aprofitat la intervenció per lloar els jugadors i l'entrenador i felicitar-los per la bona marxa de l'equip i també per fer autocrítica en relació amb els "errors de comunicació" i la manca de transparència a l'hora d'informar sobre la presa de decisions. Rosell n'ha assumit la culpa i ha promès que compareixerà amb més freqüència per donar les explicacions pertinents en cada moment.

Actualitzat
Rosell creu que la gestió d'aquests primers mesos per part de la directiva ha estat, però, bona en línies generals, tot i que ha recordat que encara hi ha promeses electorals per complir com la creació de la graderia jove, de l'espai Barça o l'agència de viatges del club. Abans de la compareixença, amb la presència de Rosell, s'ha fet públic el guanyador del Premi Manuel Vázquez Montalbán, en la secció en periodisme esportiu -que atorga, en part, la Fundació del F.C. Barcelona-. El guanyador ha estat el periodista i escriptor uruguaià Eduardo Galeano.

Encerts i desencerts


"Poso un 10 a l'equip, perquè no es poden donar notes més altes. Ens fan la feina molt fàcil", ha expressat el president de l'entitat blaugrana, que creu que perquè la directiva arribi a aquesta nota encara ha de millorar algunes coses. "Potser no hem comunicat prou bé les coses. Hem treballat molt i parlat poc, però no hem d'oblidar que al Barça no només es demanen fets, també es necessita parlar", ha expressat Rosell quan es referia als aspectes a millorar. "Crec que ho expliquem tot perfectament, però l'error ha estat meu per no haver parlat en tres o quatre mesos, així que a partir d'ara faré alguna intervenció més".

Dels encerts principals que, segons Rosell, ha fet la nova junta, el president ha destacat la venda d'Ibrahimovic com "una gran decisió en l'àmbit esportiu" i, sobretot, l'acord amb la Fundació Qatar pel patrocini de la samarreta de l'equip de futbol. El màxim mandatari culer creu que és un èxit perquè així "no caldrà vendre patrimoni, ni apujar la quota als socis, a més d'assegurar continuar sent un club poliesportiu", i considera que la majoria de socis estan d'acord amb la mesura. "Pot ser que els aficionats que no són socis no ho estiguin tant, però com que no han de pagar, poden dir alegrement el que vulguin".

Processos de renovació

Rosell també s'ha referit als processos de renovació de Guardiola i de Dani Alves. Sobre Guardiola diu que el club li dóna totes les facilitats perquè se signi el tipus de contracte que vulgui l'entrenador, tot i que reconeix que la seva fórmula preferida -que coincideix amb la que, segons sembla, prefereix Guardiola- és anar signant any a any. En relació amb la renovació d'Alves, ha intentat ser igualment conciliador, i creu que "es solucionarà de forma natural". De tota manera, ha deixat clar que ningú és imprescindible i que "cap persona està per sobre del Barça".

Relació amb Cruyff

Sobre la polèmica amb Johan Cruyff, Rosell espera que el pas del temps ajudi a refredar les coses i que "tot es posi al seu lloc" per tal que la seva relació personal millori. "La figura del president d'honor no existeix, però en qualsevol cas, en Johan és membre d'honor i això cap directiva ho pot tocar", ha explicat.

Comparacions amb el Madrid

Les comparacions amb l'etern rival també han estat presents en algunes de les preguntes dels periodistes. Per Rosell, el que diferencia un entrenador com Guardiola d'un com Mourinho és que Guardiola "estima el club, és del Barça". Pel que fa a la comparativa entre Messi i Cristiano, el president creu que "Messi és el millor del món" i cau millor que el portuguès del Madrid per tota la sèrie de "valors" que transmet.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut