Barça

Sandro Rosell: "El Barça és presidencialista, Bartomeu ha de sentir el suport dels seus directius"

L'expresident del Barça ha concedit una entrevista a "Mundo Deportivo" en què defensa Josep Maria Bartomeu i la seva remodelació de la junta, confirma que no es presentarà i es mostra clarament favorable al fitxatge de Neymar

Actualitzat
TEMA:
Sandro Rosell
Sandro Rosell
Sandro Rosell reivindica la gestió de l'actual junta directiva

L'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell ha defensat la remodelació de la junta directiva del club després de l'escàndol de l'anomenat Barçagate. En una entrevista que publica en dues parts el diari Mundo Deportivo, Rosell branda l'argument dels atacs externs per reivindicar la gestió de l'actual directiva.

"Agradi o no agradi, el Barça és una institució presidencialista i, en conseqüència, el president ha de sentir el suport dels seus directius. Ja hi ha prou atacs externs com per tenir debilitats internes, amb la qual cosa em sembla molt bé que el president faci un equip a la seva mida en el qual se senti còmode."

Quan se li pregunta per la seva influència o participació en el redisseny de la junta directiva, Rosell en responsabilitza diversos mitjans de comunicació amb, segons ell, interessos contraris als del club.

"[Que la nova junta sigui 'rosellista'] és una falsedat difosa per periodistes poc professionals que desinformen i no contrasten. Barto [sic] ha pres les seves decisions ell sol, i tots els directius que continuen ja hi eren. Com a exemple, si jo hi hagués influït, hauria intentat que el meu amic Silvio Elías continués a la junta. M'hauria de sorprendre que aquest sector de la premsa digui això, però lamentablement no em sorprèn. Tots ells, 'casualment' amb el mateix missatge, com si es tractés d'un mantra, coordinat per algú superior, i en tots els mitjans que sempre han anat a la contra, des del 2010 fins ara. Molts d'ells, mitjans que amb la nostra arribada a la presidència del Barça van perdre els seus privilegis. El que no sé desxifrar és si aquest sector mediàtic, quan usa l'adjectiu 'rosellista', ho fa en negatiu o en positiu."

A l'empresari barceloní se li fa notar, en aquesta entrevista, que "les enquestes diuen que si et presentessis de nou a president del Barça, guanyaries", però Rosell descarta aquesta possibilitat argumentant que va prometre a la seva mare que mentre fos viva no s'hi presentaria, "i espero que visqui 150 anys; a més, cal saber passar pàgina i no eternitzar-se en els càrrecs". Rosell, però, sí que defineix com vol que sigui el futur president blaugrana i com s'implicarà en la cursa electoral.

"No donaré suport a cap candidat que representi interessos mediàtics, econòmics i/o polítics. Quan sigui el moment, si els socis em volen escoltar, denunciaré obertament qui representa aquests interessos perquè no el votin. [El nou president] ha de ser honest, independent d'interessos externs, futboler i apolític mentre sigui president."

En la vessant esportiva, Rosell, responsable del fitxatge de Neymar pel Barça, es mostra clarament favorable al retorn del brasiler, però amb matisos.

"Des d'un punt de vista esportiu, sens dubte. Però amb un contracte variable segons els resultats esportius i lligat a resultats socials i de comportament que quedin per escrit. Neymar té un talent innat futbolístic únic i una aura personal amb un gran valor comercial. Messi, que és el millor jugador de la història del futbol i és molt espavilat, vol els altres millors jugadors del món al seu costat per guanyar-ho tot."

Rosell reivindica Messi com "el millor de la història del futbol, totes les temporades", però afegeix que "sense ser objectiu, Ronaldinho va ser igual de bo o millor que Messi durant un parell de temporades" i defensa la innocència del brasiler, empresonat al Paraguai: "No sap encara per què l'han tancat, algú l'ha enganyat." Tornant a Messi, l'expresident del Barça conclou que "ha aportat molt al Barça en la història del club, des de la seva fundació, però el Barça també aporta molt a Messi. Messi passarà i deixarà un record inesborrable, però el Barça continuarà".

ARXIVAT A:
Sandro Rosell
Anar al contingut